Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

VIDEO: Zkopali do krve bezbranného autistického kluka. Austrálie se probouzí z imigrantského snu...

By  dub 26, 2017

Australské zpravodajství Nine News, televize, která byla založena již v roce 1956, přineslo děsivou reportáž o násilí, ale také o liknavosti; nebo strachu? Hlavní scéna je sice mizerně viditelná, ale přesto je z ní patrné, co se během jedné jízdy autobusem v Melbourne stalo mladému autistickému chlapci.

„Bezbranný autistický teenager byl zbit súdánským gangem během jízdy autobusem v západním Melbourne. Chtěli mu ukrást mobil a boty. Poté honili jeho matku, která se mu snažila přispěchat na pomoc.“ Těmito slovy moderátor letité australské televize uvedl reportáž, která mezi místními vzbudila další vlnu emocí proti přistěhovalcům.

Na záznamu bezpečnostní kamery, která byla umístěna v autobuse, je vidět, jak mladíci přistupují k chlapci, kopou ho a bijí, aby si vzali, co se jim zlíbí. Mobilní telefon nebo boty. Na záběrech je také vidět, že kromě řidiče byli v autobuse ještě další dva lidé. Jejich obličeje jsou pro účely vyšetřování rozmazány. Jeden kouká do mobilního telefonu, ačkoli za ním sedící mladík potřeboval okamžitou pomoc nebo alespoň slovní podporu. „Jsem jeden z těch, kteří jsou vždy šikanováni,“ říká posléze napadený hoch, kterého spolu s jeho matkou televize navštívila. Rovněž pro jejich bezpečnost nebyly zveřejněny tváře.

Podle reportéra stanice 7 news, která zprávu taktéž přinesla, organizovaný gang začal vyhrožovat krátce poté, co nastoupil do autobusu.

Už na konci loňského roku ParlamentníListy.cz přinesly podobnou informaci od protinožců. Poté, co dva australští dělníci okřikli skupinu několika desítek migrantů, kteří ničili oplocení u záchranářského klubu, nečekali, co může následovat. S jedním z nich měli po útoku možnost hovořit i novináři express.co.uk. Ti jej také pobitého natočili na nemocničním lůžku.

Dělník Andrew hovořil o třiceti mladých migrantech jako o stádu zvířat. „Byli jako divoká zvěř,“ uvedl doslova. Jeho slovům podle všeho předcházelo pouhé napomenutí, aby na známé australské pláži neničili vybavení zmíněného klubu. Poté, co je měli okřiknout, se prý rozpoutal brutální útok. Jak Andrew dopadl? Podlitiny na očích, oteklé tváře a dlouhodobě vynucený pobyt na nemocničním lůžku. „Bylo jich asi třicet a zaútočili na mne všichni současně,“ popsal v notně zbídačeném stavu mladý muž svůj děsivý zážitek. „Jen jsem jim řekl, ať opustí to místo, bylo to jako v divoký přírodě. Zaútočili na mne úplně současně,“ vyprávěl televizi.

Zdroj: 1

Loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.