Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

V Ženevě zakázali burkiny na všech veřejných koupalištích

By  pro 11, 2017

Vláda švýcarského města Ženeva schválila zákaz islámských dámských plavek také známých jako burkini.

Město stanovilo nová pravidla, podle kterých žena může nosit jednodílné nebo dvojdílné plavky, které nesmí zahalovat ruce a nohy od kolen dolů. Na plovárnách nebudou povoleny ani žádné sukně nebo koupací pláště.

Návrh prošel přes pravicové členy městské vlády i přes odpor bývalého socialistického starosty Ženevy libanonského původu Sami Kanaana, který byl proti. Kanaan tvrdil, že zákon je popřením “otevřené, multikulturní a liberální Ženevy.”

Navrhovatelé nové regulace říkají, že pouze upřesňuje původní pravidla, která berou v potaz hygienu na koupalištích. Předchozí pravidla ženám dovolovaly chodit nahoře bez nebo v burkinách a to nová pravidla nedovolují.

Mnoho měst už se o zákaz islámských burkin pokoušelo a to jak u bazénů tak na plážích. Minulý rok zákaz oznámilo několik měst v jižní Francii včetně Cannes. Thierry Migoule, ředitel městských služeb v Cannes zákaz podpořil a řekl: “Nebavíme se o zákazu nošení náboženských symbolů na pláži, ale vyzývavého oblečení, které se odkazuje k příslušnosti k teroristickému hnutí, které je s námi ve válce.”

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.