Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Falešný útok na počítačové sítě v USA je dokonale připraven již na tento víkend. Bude sveden na Rusko?

By  pro 31, 2016

Při čtení následujícího článku mějte na mysli, že Bombama a globální váleční štváči si uvědomují, že musejí jednat rychle, do 21. ledna, jinak jim příležitost k válčení na dlouhá léta unikne. Všichni víme, že Rusové neměli s volbami nic společného, ale že si to příznivci agresívní politiky a prolhaná média vymysleli jako záminku, a teď hodlají konat.

Rusové jsou dost chytří na to, aby nad tím pokrčili rameny a počkali 3 týdny, ale válečníci hodlají eskalovat situaci tím, že shodí sítě a svedou to na Rusko, čímž dotlačí zemi do válečného postavení. Dokonce už vydali článek o tom, že Rusové se hodlají pomstít za opatření tím, že ochromí počítačové sítě … viz článek níže.

Doufejme, že Trump nebo nějaký whistleblower o tom včas „písknou“.

Pro všechny případy buďte připraveni.

Brzy budou oznámena odvetná opatření za ruský hacking voleb: http://abcnews.go.com/US/retaliation-russian-election-hack-announced-tomorrow/story?id=44436330

[Pozn.: Víme, že ona odvetná opatření USA vůči Rusku byla včera oznámena, zcela v duchu níže uvedeného článku: vypovězení ruských diplomatů a konfiskace dvou objektů patřících Rusku; ruská odveta za to je zatím prý zavření americké školy v Moskvě. (Dle nových zpráv Putin žádnou odvetu neprovede, počká si na zlepšení vztahů za Trumpa, zpráva o zavření školy je lživá.) Ale o to nejde; jde o onu psychopřípravu veřejnosti na možný devastující kyberútok ...(:-)))... uvidíme ...]

Obamova vláda se chystá zítra oznámit odvetné kroky, které plánuje proti Rusku za údajný kybernetický útok, který mohl podle zdrojů zasvěcených do problematiky ovlivnit americké presidentské volby.

Federální orgány také mají zveřejnit detaily, proč tolik věří tomu, že za hackerskými útoky stojí Rusko a že se tak pokusilo ovlivnit americké volby. Zdroje, dle nichž se usuzuje, že Ruskem byly provedeny tyto operace, mají být jmenovány.

Úřady také prohlásily, že kyberútok na demokratické politické organizace během kampaně 2016 podpořený Ruskem způsobil únik emailů poškozujících Hillary Clintonovou. Zdroje oznámily, že oznámení se bude týkat pouze veřejných kroků, zejména ekonomických sankcí, a nebude se týkat tajných akcí provedených americkými výzvědnými službami. Jeden zdroj řekl, že oznámení vrhne o něco více světla na to, proč se úřady domnívají, že je třeba vinit Rusko.

Očekávané oznámení není kulminací širokého pátrání po ruském hackingu, které nařídil president Obama. Toto pátrání probíhá, a jeho výsledky budou známy až příští měsíc.

Washington Post oznámil, že nové akce proti Rusku mohou být oznámeny již tento týden. Kybernetická odplata Rusku za údajné zasahování do amerických voleb může být omezena kvůli obavám amerických představitelů, že Rusko je schopno vrátit úder s devastujícími následky.

Podle bývalého vládního experta na kyberbezpečnost Anupa Ghoshe a kyberbezpečnostní firmy Invincea jsou si americké úřady vědomy, že Rusové již pronikli do velké části americké životně důležité infrastruktury. Řekl, že „Rusové mají schopnost i vůli“ aktivovat tyto kyberimplantáty; že Rusko použilo podobný malware v kyberútocích, které ochromily velkou část ukrajinské energetické sítě během krymské krize. Ghosh je bývalým vrchním představitelem Defense Advanced Research Projects Agency, neboli DARPA, což je rameno Ministerstva obrany, které vytváří a adaptuje špičkové technologie pro vojenské využití.

Řekl, že významý kyberútok USA na Rusko by byl „vysokým rizikem“ odplaty, a že pochybuje, že USA by mohly „zvládnout tuto odplatu“. To je jedním z nevyslovených důvodů, proč Obama řekl, že jakákoli odplata proti Rusku bude „proporcionální“.

Řekl, že očekává, že primární odvetné akce USA budou podobné přístupu k Číně, pomocí sankcí a diplomatických a zákonných prostředků k odstrašení chování.

Mluvčí Bílého domu Josh Earnest, dotázán na americkou reakci na ruské kybyrútoky, řekl pouze, že USA „budou reagovat včas a prostředky vlastní volby“: https://www.yahoo.com/news/retaliation-russian-election-hack-could-announced-tomorrow-212504134–abc-news-topstories.html?soc_src=mail&soc_trk=ma

Zdroj: 1, 2

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.