Print this page

Tuto hádanku musí zvládnout astronauti před odletem do vesmíru. Vyřešíte jí?

By  pro 11, 2017

Nejznámější žijící britský astronaut Tim Peake vydal knihu Zeptej se astronauta, ve které přibližuje, jak vypadá jeho běžný den ve vesmíru.

Najdete tam však i zajímavou, ale o to náročnější hádanku, kterou musí splnit každý astronaut před odletem do vesmíru.

Hlavolam spočívá v obrázku kostky, která má na své spodní straně tečku. Kostku lze posouvat pouze vlevo, vpravo, dopředu a dozadu. Při pohledu na obrázek si pak budete muset kostku přetočit podle tohoto vzorce: dopředu, vlevo, vlevo, dopředu, vpravo, dozadu, vpravo. Nyní se musíte pořádně zamyslet, kde se bude tečka nacházet.

Tato hádanka potrápila více lidí, ale odpověď není tak náročná, jak byste si možná mysleli. Pokud kostku přetočíte podle zadání, výsledek bude jednoznačný - vpřed (tečka bude na zadní straně), vlevo (tečka na zadní straně), vlevo (tečka na zadní straně), dopředu (tečka na vrchu), vpravo (tečka napravo), dozadu (tečka napravo), vpravo (tečka na spodní straně).

Správná odpověď tedy je, že tečka bude na stejném místě jako na začátku, změní se jen naše teoretické vnímání místa, kde se kostka přesunula. Tak co, zvládli byste tento hlavolam a odletěli s astronauty?

Zdroj: 1

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.