Print this page

Podívejte se, jak Šojgu „vydrtil“ arogantního britského ministra obrany...

By  úno 25, 2017

Britský ministr obrany Michael Fallon se totálně ztratil v běhu dějin. Neuvědomil si, že Velká Británie už dávno není velmocí, ale z rádoby velmocenské pozice a s výhrůžným tónem vyjádřil obavy z rostoucího vlivu Ruska v Libyi. Do reality roku 2017 ho vrátil jeho ruský kolega Sergej Šojgu.

Fallon nedávno na Mnichovské bezpečnostní konferenci komentoval kontakty Ruska v Libyi takto: „Nechceme, aby tam medvěd strkal své tlapy.“

Zjevně mu není po chuti, že Rusko posiluje svůj vliv v severoafrické zemi, na jejímž rozbití a propuknutí migrační krize se Velká Británie přímo podílela.

Věci v Libyi zdaleka nejdou tak, jak by Britové chtěli, jestliže Khalifa Haftar, který v rozdrobené zemi získává navrch, zřetelně stojí o podporu Ruska.

A evidentně ji dostává, o čemž svědčí jeho kontakty s ruským vedením. Mimo jiné s ministrem obrany Sergejem Šojgu, který nyní v odpovědi na dotaz studentů Státního institutu mezinárodních vztahů komentoval uvedený výrok Brita Fallona takto:

„Pokud vím, mají na erbu lva? Existuje takové staré rčení: všichni lvi jsou kočky, ale ne všechny kočky jsou lvi. Ať si každý své záležitosti řeší sám. A my si nemyslíme, že v jejich zoo vyrostlo zvíře, které by mohlo rozkazovat medvědovi.“

Zdroj: ea24.cz

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.