Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Sun se zhrozil: Putinovy „neviditelné tanky“ jsou mnohem lepší, než západní!

By  kvě 22, 2017

Sto ultramoderních ruských tanků T-14, „Armata“ bylo uvedeno do bojeschopnosti v ruské armádě, napsal The Sun.

Podle publikace má T-14 zvláštní maskovací systém a zvláštní obrněnou autonomní věž, která je schopna zničit nepřítele ve vzdálenosti pěti mil a celkově převyšuje západní tanky o 25 až 30 procent.

„Armáda Vladimira Putina má tajnou zbraň - „neviditelné tanky“, napsal Jon Lockett, novinář The Sun. Podle něj Putin nařídil „uvést do bojeschopnosti“ 100 tanků T-14 „Armata“ kvůli napětí ve světě. Ultramoderní tanky T-14 používají speciální maskování před nepřátelskými radary. Ultrafialové detektory okamžitě varují před blížící se střelami, a 125 mm kanón vypálí až 100 ran za minutu.

Tank je schopen zcela zničit nepřítele ve vzdálenosti více než pěti mil. Má také plně autonomní věž, otáčející se o 360 ° při vysoké rychlosti. Speciální maskovací systém s názvem „Mantija“ byl vyvinut speciálně pro T-14. Stroje jsou také vybaveny mřížkovým brněním na ochranu před vysoce přesnými protitankovými zbraněmi a zbraněmi na blízko, jako jsou například protitankové granátomety. Systém absorbuje radarové vlny, odráží a současně je rozptyluje, čímž se účinně snižuje možnost jeho detekce. Viditelnost motorů v tepelném rozmezí je snížena na úroveň šumu.

To znamená, že tank se stává neviditelným pro takovou zbraň, jako jsou americké hlavice Javelin, využívající tepelnou detekci.

Podle ruského zbraňového experta Viktora Murachovského už prosté zesilování pancíře nebo maskovací techniky dnes nestačí. Moderní bezpečnostní systém zahrnuje několik prvků: kromě ochranného pancíře, včetně mřížek, až po elektronické systémy a speciální technologii „stealth“.

Dalším znakem tanku je automatická věže, která je ovládána z izolované obrněného kapsule uvnitř stroje. Podle odborníků tak T-14 převyšuje o 25 - 30% americké tanky „Abrams“, francouzské „Leclercy“ a německé „Leopardy 2“ , dodává zneklidněně autor The Sun.

Zdroj: 1

Loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.