Print this page

Chcete jezdit vlakem levněji? Máme pro vás trik, který se ale Českým drahám nelíbí

By  říj 29, 2015

Jak na to? V čem tkví tajemství levnější cesty? Kupte si jízdenku vždy na cestu mezi dvěma městy. A tak pokračujte, dokud nebudete v cílovém městě, vesnici, místě. Ano, může se to zdát otravné a zdlouhavé. Co je ale odměnou pro vás? Až 40 % ušetřených penět oproti klasické jedné jízdence.

To je rada, která se právě teď rozšiřuje na sociálních sítích. České dráhy před ní rázně a ostře varují. Proč? Je to z důvodu Českým drahám vlastního nebo kvůli pasažerům?

Prý to není dobré proto, že pokud se nějaký vlak zpozdí, již ztrácíte řadu výhod. Ovšem - pokud vše pojede tak, jak má, můžete se těšit, protože ušetříte!

Málokdo ví, že se dá šetřit tím, že pojedete jednu trasu jako by na tři etapy. Konkrétně se k tomu vyjadřuje David Grudl na svém profilu na nejmenované sociální síti: Cesta z Prahy do Bratislavy je o 40 procent dražší než úplně stejná cesta stejným vlakem z Prahy do Brna, z Brna do Břeclavi a z Břeclavi do Bratislavy.

A tak se dá říci, že člověk, který jede delší dobu, logicky je tím pádem pro České dráhy přínosnějším, si ještě připlatí, není tedy odměněn. Proto je výhodnější kupovat více jízdenek. Zkusíte to taky?

 

České dráhy se také brání tím, že autor příspěvku na sociální síti vybral k porovnání jiné ceny jízdenek, do kterých navíc nejsou započítány možné slevy. Směrem na Slovensko lze totiž zakoupit tzv. Včasné jízdenky - již od 414 Kč, což je ještě levnější, než předkládaný nejlevnější cestovní lístek do vlaku. To vyzdvihl Petr Šťáhlavský, mluvčí Českých drah.

Zdroj: fb.com

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.