Print this page

Ukončíte RT? Já ukončím CNN, vzkázal Putin

By  říj 01, 2017

Ruský prezident Vladimír Putin pohrozil, že pokud se Amerika pokusí ukončit činnost Russia Today (RT), tak jim ukončí CNN.

Ruská služba pro regulaci médií uvedla, že americká hrozba o ukončení činnosti ruské státní televizní sítě Russia Today není nic víc než „hon na čarodějnice“. Stalo se tak poté, co americký senátor Mark Warner sdělil, že účet RT na twitteru představuje hrozbu pro americkou demokracii.

Theduran.com uvádí:

Reakce Ruska je stručná a jasná. Ohrozte RT a my zakročíme proti operacím CNN v Rusku … což je společnost, která „porušuje ruský zákon o médiích“.

Reuters uvádí…

Ruský regulátor komunikací Roskomnadzor v pátek obvinil americký televizní kanál CNN International z porušování ruského zákona o médiích a sdělil, že v souvislosti s touto záležitostí předvolal jeho zástupce. Ruské ministerstvo zahraničí ve čtvrtek obvinilo Washington z toho, že vyvíjí zcela neopodstatněný tlak na operace USA proti ruskému médiu RT, které je podporováno Kremlem. Dále varuje, že Moskva by v tom případě mohla přijmout opatření „oko za oko“.

Prezident Vladimír Putin v pátek na zasedání Ruské bezpečnostní rady sdělil, že ruské sdělovací prostředky pracující v zahraničí čelí rostoucímu tlaku, který nelze tolerovat.

Putin tvrdí, že kolem RT panuje čím dál větší hysterie a prohlásil, že „takový tlak na ruské sdělovací prostředky je nepřijatelný“ a že jakékoli nepřátelské kroky proti ruským médiím ze strany USA se setkají s odpovědí ve stylu „jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá“.

Ředitelka informačního a tiskového oddělení Ministerstva zahraničních věcí Ruské federace Marija Zacharova řekla, že jakýkoli krok proti ruským médiím pracujícím ve Spojených státech odměněn reakcí „oko za oko“.

„Pro Washington by mělo být snadné si spočítat, kdo na to doplatí. Hodiny tikají,“ řekla ve čtvrtek na poradě.

Zdroj: 1

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.