Print this page

30 proti 10. „Imigrantská férovka“ proti italským mladíkům v Sardínii

By  lis 01, 2017

Čtyři mladí lidé byli zadrženi o víkendu na ostrově Sardínii poté, co se tu do sebe pustilo 10 italských občanů a 30 žadatelů o azyl. (ilustrační foto)

Policie rvačku označila za útok z pomsty ze strany migrantů.

Ke rvačce došlo v sobotu v noci v sardínském městě Sassari. Jeden azylant si stěžoval, že jej v centru města zbili Italové, a vrátil se zpět s velikou skupinou dalších azylantů. Ti pak na Piazza Dettori narazili na partu 10 italských kluků a pustili se do nich železnými tyčemi.

Rychlý policejní zásah rvačku ukončil v jejím zárodku a policie na místě zadržela čtyři mladíky. Dva dvacetileté Italy, jednoho mladíka z Pobřeží slonoviny a jednoho Gambijce.

Policisté zadrželi množství železných tyčí. Také prověřují záznamy z kamer, aby identifikovali všechny, kdo se na rvačce podíleli.

Starosta města Nicola Sanna rvačku komentoval: “Posilujeme bezpečnostní opatření, abychom ochránili všechny. Obyvatele i migranty.”

Starosta také dodal, že město dostalo více imigrantů, než s jakým počtem původně souhlasilo, a chce celou věc probrat s ministrem vnitra.

Zdroj: 1

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.