Print this page

Islámský kazatel varuje: Muži bez vousů vyvolávají hříšné myšlenky. Vypadají jako ženy

By  pro 20, 2017

Bezvousí muži zasévají ve zbožné muslimské společnosti zmatek, protože hladce oholení muži jsou prý někdy k nerozeznání od žen a mohou vyvolat hříšné myšlenky. Tvrdí to alespoň jeden turecký islámský kazatel.

V rozhovoru pro soukromou náboženskou stanici Fatih Medreseleri (Madrasahs) z 16.prosince kazatel Murat Bayaral zaútočil na muže, kteří se holí a řekl, že vyvolávají zmatek, protože si je muži mohou splést se ženami.

Jeho rada je jednoduchá: Nechte si narůst vous a buďte muži.

Bayaral také řekl: “Muži by měli mít vousy. Jednou z částí těla, která muže odlišuje od žen, je vous,” řekl podle Hurriyet Daily News.

“Například, pokud uvidíte zdálky muže s dlouhými vlasy, můžete si myslet, že je to žena, pokud nemá vous. Protože dnes se muži a ženy oblékají podobně. Bože chraň! Můžete být posedlí hříšnými myšlenkami,” dodal.

Touha muslimských mužů vyjádřit svou oddanost islámu skrze růst vousů není nic nového. Například v roce 2011 muslimský vězeň ve Virginii v USA vzal k soudu státní vězeňský aparát, protože prý pravidla vězení proti vousům diskriminují jeho sunnitskou muslimskou víru.

Zdroj: 1

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.