Print this page

Slova Nostradama se potvrzuj? Obyvatele nalezli nehybnou tygřici. Nechtěla útočit, ale o něco poprosit

By  úno 04, 2018

Lékaři operovali tygříka, kterého zranili neznámí pachatelé, jeho stav je nyní stabilizován, sdělil RIA Novosti ředitel dálněvýchodní odbočky centra Amurský tygr Sergej Aramilev. (Foto Dmitriy Mezentsev/Amur tiger)

V lednu našli v Přímořském kraji zraněného tygříka, jeho stav byl těžký a dopravili ho do Centra rehabilitace a reintrodukce tygrů a dalších vzácných zvířat. Police zahájila trestní řízení. Za informaci o okolnostech incidentu přislíbili ekologové odměnu. Informovalo se o tom, že tygří mládě utrpělo zranění lebečních kostí a očí.

„Po prohlídce oftalmolog stanovil, že žádné oko nebylo poškozeno, obě reagují a v podstatě jsou v pořádku. Před tím nebyly oči vidět, protože tygr měl poraněné víčko, rána se zanítila a víčka byla slepená. Teď byla rána ošetřena, zánět byl vyléčen. Chirurg rovněž vyrovnal kosti nosní přepážky, aby mohl tygřík lépe dýchat, a dal do pořádku i čelist,“ řekl Aramilev.

Lékaři odstranili z rány zhnisanou tkáň, ránu promyli a zašili.

„Bylo přijato rozhodnutí opakovat prohlídku za měsíc, udělat rentgen, zjistit, jak srůstají kosti. Už teď se ale dá říct, že největší nebezpečí bylo zažehnáno, stav tygříka je uspokojivý a když bude léčebná kúra probíhat podle plánu, pak je tu šance, že se uzdraví, a bude možné zahájit přípravu k vypuštění do divoké přírody,“ řekl Aramilev.

Zdroj: 1

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.