Print this page

Rozčílená Moskva: To je už projev „šílenství a agónie“ NATO!

By  kvě 18, 2020

Franc Klincevič, člen obranného výboru Rady federace, byl pobouřen prohlášením generálního tajemníka NATO Jensem Stoltenbergem o Rusku a Číně. (Foto: Pixabay)

Loading...

Zároveň vyjádřil názor, že se aliance ocitla v agónii.

Stoltenberg předtím prohlásil, že Moskva a Peking údajně šíří nepravdivé informace, aby zvýšily vliv mezi zeměmi Severoatlantické aliance a Evropské unie, a destabilizovaly tyto země v souvislosti s koronavirovou pandemií.

Ruský senátor si stěžoval, že politik této úrovně činí takové výpady a nepravdivé výroky, které jsou založeny napůl na nepravdivých informacích, a na na údajích „ne zcela zdravých lidí“, zejména o údajném utajování počtu úmrtí na koronavirovou infekci v Rusku.

„To jsou všechny prvky psychologického nátlaku v informační válce, která je dlouhou dobu proti nám vedena. Nejlepší formou obrany je útok. Mezinárodní úředník této úrovně vydává odvážná, hlasitá prohlášení hraničící se ztrátou diplomatických vztahů mezi zeměmi, aniž by to něčím potvrdil, žádné odkazy a žádnou fakticita. To je jejich šílenství v agónii, které dnes prožívají. Tito lidé žijí v lži. Vědí, že se jich nikdo nebude ptát, a oni zůstanou nepotrestáni," řekl popuzeně Klincevič.

Politico: V USA shromažďují údaje o nakažených, jak za krále Klacka!

The Financial Times také dříve zveřejnily článek, v němž tvrdily, že v Rusku došlo k podhodnocení obětí koronaviru.

V dubnu zemřelo na COVID-19 v Moskvě a Petrohradě 692 lidí. Publikace však tvrdila, že v těchto městech za poslední měsíc zemřelo o 72 procent více lidí, než je průměr za posledních pět let. Podobné materiály se objevily také v The New York Times.

Ruští diplomaté v reakci na to požadovali, aby tato média opravila své publikace. Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharová slíbila, že další kroky týkající se FT a NYT budou záviset na tom, zda vyhoví žádosti Moskvy. Financial Times otiskl dopis ruského velvyslance v Londýně, který napadl přííslušný materiál, ale jestli to bude Moskvě stačit není jasné.

K britským a americkým médiím se také vyjádřila místopředsedkyně vlády Tatjana Goliková, která zdůraznila, že úřady nikdy nemanipulovaly s oficiální statistikou. WHO ostatně potvrdila, že v Rusku nedochází k úmyslnému podhodnocení úmrtnosti na koronavirus.

Podle posledních údajů bylo v zemi registrováno asi 252 tisíc případů infekce, zotavilo se 53 tisíc pacientů, zemřelo více než 2,3 tisíc lidí.

Zdroj: 1

Loading...
loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.