Print this page

Bolton - Putinova slova, která prý nebyla přeložena!

By  čen 26, 2020

V úterý vyšla kniha Boltonových memoárů, ve které popisuje svou práci v Bílém domě v letech 2018-1919 se silně skandálním nádechem. (Foto: PoR)

Loading...

Bývalý americký poradce pro národní bezpečnost prezidenta Spojených států John Bolton ve svých vzpomínkách například hovořil o slovech ruského prezidenta Vladimíra Putina, která nebyla údajně přeložena na jejich setkání v Kremlu v červnu 2018.

„Putin s jistotou prohlásil, po dlouhé ruské propagandistické linii, že až 5 000 „místních obyvatel" v oblasti At-Tanf jsou ve skutečnosti militanti IS, kteří se údajně řídí americkými záměry, ale pak nás zradí, když jim to bude vyhovovat. Putin prohlásil, že zatím budou bojovníci IS líbat určitou část našeho těla, ačkoli to jeho překladatel takto nepřeložil!“ napsal Bolton v knize.

Bolton nevysvětluje, jak zjistil, co Putin řekl - buď sám, nebo prostřednictvím tlumočníka americké delegace. Text pouze naznačuje, že měli vlastního překladatele.

Bolton tvrdí, že Putin na schůzce ujistil, že Rusko nemělo zájem o přítomnost íránské armády v Sýrii, ale na jedné straně nemohlo ovlivnit jejich stažení ze země, jak to chtěly Spojené státy, a na druhé straně je nechtěl zamíchat do syrské občanské války.

„Cílem Ruska byla podle Putina konsolidace syrského státu, aby se zabránilo chaosu, jako v Afghánistánu, zatímco Írán měl širší cíle," říká bývalý představitel Bílého domu.

Od roku 2015 poskytuje Rusko na žádost syrských orgánů pomoc v boji proti teroristům.

Zdroj: 1

Loading...
loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.