Print this page

V Sýrii došlo ke střetu amerických a ruských vojáků. Záběry z incidentu

By  srp 29, 2020

V severozápadní Sýrii došlo k incidentu mezi vojáky ruské a americké armády. (Foto: Youtube)

Loading...

Podle Pentagonu byli v potyčce zraněni čtyři američtí vojáci. Vykazovali známky mírného otřesu, uvedlo ministerstvo obrany v předběžném prohlášení.

Video s incidentem bylo zveřejněno na sociálních sítích. Ukazuje ruské auto narážející do amerického, zatímco ruský vrtulník letí nízko nad ním. Pentagon nepotvrdil pravost videa. V předběžném prohlášení ministerstvo obrany uvedlo, že američtí vojáci vykazovali známky mírného šoku.

Podle ruského ministerstva obrany všaak k incidentu došlo poté, co se američtí vojáci pokusili zablokovat ruskou hlídku. Navíc, jak ministerstvo zdůraznilo, byli Američané o trase ruské hlídky předem informováni.

USA mají v Sýrii zhruba 500 vojáků, především v severovýchodní části země. Americké jednotky bojují podél syrských demokratických sil, aby zničily zbytky militantní skupiny islámského státu.

Ruské a americké vojenské jednotky operovaly v těsné blízkosti Sýrie po celou dlouhou občanskou válku v zemi a velitelé udržovali komunikační linii, aby se navzájem nezasáhli.

V posledních měsících se však ruská vojska tlačila hlouběji na Američany kontrolovaná území ve východní Sýrii. Americké úřady se domnívají, že Kreml se snaží vytlačit americké vojáky z oblasti.

Zdroj: 1
Loading...
loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.