Print this page

Odhalil Donald Trump před novináři tajnou jadernou zbraň?

By  zář 13, 2020

Podle výňatků z knihy Rage, od novináře Boba Woodwarda, se prezident chlubil tím, že bude mít novou zbraň, o které neví ani ruský prezident Vladimir Putin, ani čínský prezident Si Ťin-pching. (Foto: Wikimedia)

Loading...

Nová výbušná kniha novináře Boba Woodwarda o Donaldu Trumpovi vyvolala šílenství aktivity mezi světovými odborníky na jaderné zbraně, protože americký prezident promluvil o nové zbrani „kterou nikdo jiný nemá“. Podle výňatků z knihy Rage vydané Washington Post se Trump během jednoho z 18 rozhovorů, které poskytl v období od prosince 2019 do července 2020 Bobu Woodwardovi, chlubil, že bude mít novou zbraň, okteré ani prezident Vladimir Putin ani čínský prezident Si Ťin-pching o tom nevědí.

„Vytvořil jsem systém ..., zbraňový systém, který v této zemi nikdo jiný nikdy neměl,“ říká prezident podle úryvků z rozhovoru ze dne 5. prosince 2019. „Máme věci, které jste nikdy neviděli, o kterých jste nikdy neslyšeli,“ dodává Donald Trump.

„Máme věci, o kterých Putin a Xi nikdy neslyšeli. Nikdo. To, co máme, je neuvěřitelné.“

Bob Woodward, který se proslavil odhalením, spolu s Carlem Bernsteinem, skandálu Watergate v 70. letech, ve své knize naznačuje, že neidentifikované zdroje potvrdily, že americká armáda má „novou tajnou zbraň“. Ale neřekly mu, o jakou zbraň se jednalo, a byly překvapeny, že se o tom zmínil prezident Trump.

Odborníci analyzovali těchto pár vět, aby se pokusili odhadnout, o jaké zbrani mluvil Donald Trump. Opravil americký prezident své vyjádření, že zbraň ve skutečnosti není jaderná, nebo právě proto, že je, a uvědomil si, že mluví příliš mnoho?

Hans Kristensen z Federace amerických vědců na Twitteru uvedl, že „ve skutečnosti byla vyvinuta a od té doby byla nasazena jaderná hlavice W76-2 s nízkým výkonem. Pentagon 4. února oznámil, že poprvé nasadil tuto jadernou zbraň, která má výbušný náboj odhadovaný na 5 kilotun (třikrát méně než bomba z Hirošimy) na palubu ponorky USS Tennessee, která hlídala Atlantik.

Ale pro Jeffreyho Lewise z Middlebury Institute je to nová hypersonická raketa, kterou USA vyvíjejí. „Trumpův způsob mluvení v prosinci 2019 je podobný jeho chvástání v březnu 2020 raketou„ super extra , která se ukázala být nadzvukovou,“ tweetoval. Zdroj: 1

Loading...
loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.