Print this page

Hackeři získali údaje o vakcínách společností Pfizer a BioNTech

By  pro 10, 2020

Hackeři, kteří zaútočili na web Evropské lékové agentury (EMA), získali přístup k některým dokumentům o vakcíně proti koronaviru farmaceutických společností BioNTech a Pfizer, uvádí se ve zprávě společnosti BioNTech. (Foto: Ceescamel / Vivaldi building vlak voor oplevering (cropped image))

Loading...

Ve středu Evropská léková agentura oznámila, že byla vystavena kybernetickému útoku.

„Dnes (pozn. ve středu) jsme Evropskou lékovou agenturou byly informovány, že agentura byla vystavena kybernetickému útoku, při kterém byl nezákonně získán přístup k některým dokumentům spojených s normativním představením vakcíny kandidáta BNT162b2 BioNTech a Pfizer, které bylo uloženo na serveru EMA,“ uvádí se v prohlášení.

Evropská léková agentura je v souvislosti s pandemií koronaviru orgánem, který odpovídá především za studii v EU údajů o studiích objevujících se vakcín proti koronaviru, také poskytuje své závěry o prozkoumaných preparátech a doporučuje je pro použití na vnitřním trhu Evropské unie.

Německá společnost BioNTech a americká farmaceutická společnost Pfizer v listopadu informovaly o úspěšné třetí fázi klinických studií vlastní vakcíny, která prokázala účinnosti asi 95 %.

Zdroj:

loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.