Print this page

Je to tady. Trump podepsal výkonné nařízení 13959 a poslal pozdrav Nancy Pelosi

By  led 14, 2021

Podle Mezinárodního zákona o mimořádných ekonomických silách (50 USC 1701 a násl.) (Foto: Youtube)

Loading...

(IEEPA), národní pohotovostní zákon (50 USC 1601 a násl.) a 301 hlavy 3 , USA Code, tímto oznamuji, že jsem vydal prováděcí nařízení, které přijímá další kroky k řešení hrozby, kterou představuje Čínská lidová republika (ČLR), čímž se zvyšuje využívání kapitálu Spojených států k získání zdrojů, a umožňující rozvoj a modernizaci jejich vojenské, zpravodajské a další bezpečnostní aparáty, které nadále umožňují ČLR přímo ohrožovat Spojené státy a americké složky v zámoří, včetně rozvoje a nasazení zbraní hromadného ničení, pokročilých konvenčních zbraní a škodlivých kybernetických akcí proti USA a jejím obyvatelům.

Prostřednictvím národní strategie vojensko-civilní fúze zvyšuje ČLR velikost vojensko-průmyslového komplexu v zemi tím, že nutí civilní čínské společnosti podporovat své vojenské a zpravodajské aktivity. Tyto společnosti, ačkoliv zůstávají zdánlivě soukromé a občanské, přímo podporují vojenský, zpravodajský a bezpečnostní aparát ČLR a pomáhají při jejich rozvoji a modernizaci. Zároveň získávají kapitál prodejem cenných papírů americkým investorům, kteří obchodují s veřejnými výměnami doma i v zahraničí, lobbují americké indexy a poskytovatelé fondů, aby tyto cenné papíry zařadili do nabídek trhu a zapojili se do dalších aktů, aby zajistili přístup do Spojených států.. Hlavní město státu.

Takto využívá ČLR americké investory k financování rozvoje a modernizace jejich armády.

Abych čelil této hrozbě, 12 listopadu 2020 jsem podepsal Executive Order 13959. Výkonné nařízení 13959 zakazuje některé nákupy související s veřejně obchodovatelnými cennými papíry nebo všemi cennými papíry, které jsou deriváty nebo mají zajistit investice expozice těmto cenným papírům jakékoliv komunistické čínské vojenské rotace. Jedná se o společnosti, které byly v platném znění uvedeny nebo vyjmenovány ministerstvem obrany v souladu s Se 1237 zákona o veřejném zákoně z roku 105-261 nebo je identifikují podle podobných kritérií jako komunistické čínské vojenské společnosti nebo jejich dceřiné společnosti ministrem financí.

Dnes jsem podepsal výkonné nařízení, kterým se mění výkonný řád 13959. dodatky zakazují určité prodeje a také nákup veřejně obchodovatelných cenných papírů nebo jakýchkoli cenných papírů, které jsou deriváty nebo jsou určeny k zajištění investičních expozic těmto cenným papírům komunistické čínské armády společnosti. Zakazují také držení těchto cenných papírů osobami v USA 1 rok poté, co byla společnost určena jako komunistická čínská vojenská společnost. Konečně dovolí ministrovi obrany veřejně konstatovat, zda je společnost komunistickou čínskou vojenskou společností na základě kritérií stanovených v Se 1237 odst. B) bodě 4 (4) B veřejnosti zákon 105-261 ve znění Se 1233 zákona č. Veřejné právo 106 a Se 1222 veřejného zákona č. 108, bez ohledu na to, zda vedoucí soudní kanceláře musí toto rozhodnutí oznámit podle Se 1237 odst. 398 B) bodu 2.

Přikládám kopii výkonného nařízení, které jsem vydal.

S pozdravem

DONALD J. TRUMP Zdroj: 1

Loading...
loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.