Print this page

Zaměstnanec ze Slovenska udělal neuvěřitelnou věc, vyfackoval generálního ředitele korejské firmy

By  bře 04, 2018

Zaměstnanec Hnúšťanské pobočky korejské společnosti Yura CorporationSlovakia tento týden udeřil generálního ředitele a zlomil mu brýle. Učinil tak poté, co ho údajně nechtěli pustit ze směny. O incidentu informovala televize Markíza ve své včerejší zpravodajské relaci.

Loading...

Napětí mezi zaměstnanci a vedením v korejské společnosti v Hnúšti prý trvá již několik týdnů, téměř tisíc zaměstnanců v závodě na výrobu kabelových svazků do automobilů již zhruba pět měsíců pracuje skoro každý den v 12-hodinových směnách. "Dali nám podepsat 400 hodin přesčasů a také řekli, že když to nepodepíšeme, můžeme jít pryč. A lidé tady nechtějí přijít o práci, " vyjádřil se jeden ze zaměstnanců.

Podle televize Markíza k incidentu došlo poté, co se všichni zaměstnanci při pásech dohodli, že půjdou domů. Ředitel to slyšel, zamkl dveře a zůstal u nich stát. Poté, co lidé začali vyskakovat z oken dveře, otevřel s tím, že kdo odejde, více se nemusí vracet. Z každého pásu přitom měli také propustit pět lidí. Dvacetiletého Pavla Kolesára mělo rozzuřit to, že ředitel jejich požadavky údajně ignoroval. "Přišel jsem k němu. Zeptal jsem se ho, proč je takový k lidem. Pouze řekl, co chci. To mě vytočilo, vybuchl jsem a dal jsem mu facku," vyjádřil se nyní už bývalý zaměstnanec společnosti, který dostal výpověď a skončil na policii. Facka však nezůstala bez odezvy, ostatní zaměstnanci mu začali tleskat. "Já se nechystám nikomu omluvit. Doufám, že se poučil, jak se má chovat k lidem. Ta facka byla od všech lidí. Nejsou stroje," uvedl.

Podle informací Inspektorátu práce v Banské Bystrici v současnosti prošetřují několik podnětů zaměstnanců, přičemž se jedná zejména o přesčasy. Společnost vyrábí kabelové svazky i v Rimavské Sobotě. Generální ředitel se po třicetiminutovém setkání s televizí k celé záležitosti odmítl vyjádřit. Řekl, že je to jeho osobní věc.

Zdroj: rimava.sk

Loading...

Zdroj: 1

loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.