Print this page

Africký migrant se snažil zablokovat silnici v Calais a takhle to dopadlo. Řidič ho srazil a zabil...

By  říj 10, 2018

Už delší dobu přichází ze severu Francie zprávy o tom, jak se migranti pokouší zastavit auta mířící do Velké Británie. Na cesty i přímo na vozidla hází různé předměty – od klád po betonové kvádry. Jak ale dokazuje incident z neděle, toto chování se může běžencům pořádně vymstít.

Loading...

Navzdory snaze úřadů o vyklizení tábora u Calais, u přístavu na severu Francie stále žijí tisíce migrantů. Ti se snaží zastavovat auta a dostat se v nich až do Velké Británie. Agentura Reuters uvádí, že v neděli při podobném pokusu zemřel migrant z Eritreje. Ten byl autem sražen na silnici A 16 u Calais.

Podle policie byl Afričan součástí skupiny migrantů, která se snaží klást překážky na cestu ve snaze dostat se do vozidla. Incident podle úřadů oznámil řidič britského původu.

Asi před měsícem přitom úřady varovaly, že migranti začínají používat novou strategii. Hází velké předměty přímo na auta, často na auta s turisty – ve snaze způsobit dopravní nehodu. Ty totiž na nějakou dobu zastaví nebo výrazně zpomalí veškerý provoz a oni se tak mohou dostat do kamionů.

„Cílí na motoristy, aby způsobili nehody, to je jejich nová taktika. Kolega léčí člověka, který byl nedávno zraněn, když na jeho auto migrant hodil nějaký velký předmět," potvrdil lékař z nemocnice v Calais.

Jean-Marc Puissesseau, prezident přístavu Calais, říká: „Migranti hází kmeny stromů, větve a nákupní vozíky na auta na dálnici. Je to velmi nebezpečné." Oblastní šéf dopravy Xavier Delebarre poukazuje, že gangy mají nástroje – včetně motorových pil – a často podnikají simultánní útoky, aby měli co největší šanci auta zastavit. Dění popisuje jako „zlověstné hry" a dodává, že jeho dělníci už u silnice narazili na bezpočet těl mrtvých migrantů, kteří byli sraženi kamiony ve chvíli, když se na ně snažili zaútočit.

Zdroj: 1

Loading...

Zdroj: 1

loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.