Print this page

Půjde vám z toho mráz po zádech. Na povrch vyplývají okolnosti znásilnění vozíčkářky azylanty díky tomuto odvážnému novináři...

By  říj 22, 2018

Švédský novinář Björn Herstad popisuje šokující okolnosti několikahodinového hromadného znásilnění vozíčkářky skupinou žadatelů o azyl ve městě Visby na ostrově Gotland. Švédská vláda totiž zajistila ochranu podezřelým násilníkům, povolala policii proti vlastním obyvatelům, na ostrově byl vypnut internet, na ostrov nejezdily trajekty, portál informující o znásilnění nebyl v provozu kvůli útoku hackerů a těm, kteří se chtějí bránit, je vyhrožováno smrtí a jsou označováni za nacisty…

Loading...

Zaznamenali jsme u nás zprávu o hrůzném případu hromadného znásilnění švédské vozíčkářky žadateli o azyl ve městě Visby na ostrově Gotland. Co se vlastně stalo?

Migranti znásilňovali ženu na vozíku 4 hodiny, policie je nechala jít. Rozzuření lidé chtěli vzít spravedlnost do vlastních rukou

O sobotní noci prvního října či v brzkým hodinách neděle švédská žena, která používá vozík a která se narodila v roce 1983 byla hromadně znásilněna pěti žadateli o azyl.

Ta žena jela v taxi společně s jedním mužem a potřebovala na toaletu. On jí nabídl, že ji tam dovede. Ale když šla na záchod, on ji následoval a začal ji znásilňovat. Brzy se objevilo několik dalších mužů a také ji začali znásilňovat. Právník, který zastupuje tu znásilněnou ženu, prohlásil pro noviny Aftonbladet: „Totálně se zhroutila.“

Žadatelé o azyl, kteří ji znásilnili, byli lehce nad či pod 20 let a znásilnění provedli ve svém ubytovacím zařízení. Má se za to, že znásilnění trvalo několik hodin. Ženě se pak podařilo uniknout či byla vyhozena ven a potom zavolala policii. Policie nalezla muže na místě, a mohla je tedy uvěznit. Ale ve středu byli všichni propuštěni.

Proč byli ti muži propuštěni?

Mats Wihlborg, státní zástupce, prohlásil, že incident nebyl založen na násilí, ale na zvláštní situaci ženy; a z tohoto důvodu nebylo správné nechat ty muže ve vazbě, ačkoli jsou stále podezřelí.

Takže?

To, co tvrdí státní zástupce, je, že protože žena byla hendikepovaná a nebyla schopná fyzického odporu (sama prohlásila, že byla paralyzovaná situací), tak se pravděpodobně nejedná o znásilnění! To je velmi zajímavé, pokud to srovnáte s tím, co se stalo Julianu Assangeovi. Je stále ve vazbě (v nepřítomnosti), ale nikdy nebyl obviněn z toho, že by využil síly, fyzické či psychické, k tomu, aby si vynutil sex. Ale to je jiný příběh…

Co mi můžete říct o protestech občanů?

Ten samý den se konal protest stovky místních lidí před ubytovacím zařízením pro uprchlíky. Také v ten pátek tam byly protesty.

Ale pak se začaly dít zajímavé věci. Ti žadatelé o azyl podezřelí ze znásilnění hned, jak byli propuštěni, dostali policejní ochranu. A přijela rozsáhlá jednotka policistů ze Stockholmu, aby potlačila odpor obyvatel.

Gotland je ostrov v Baltském moři a úřady uzavřely většinu trajektů tento víkend, takže nejezdily, internet byl vypnut (oficiálně kvůli zničenému kabelu) a švédský největší portál a diskusní forum Flashback s největší otevřeností svobody slova, kde se objevovala většina informací o situaci na ostrově, byl pod těžkým DDoS útokem, a portál tak nefungoval celý víkend.

Takže mi vlastně de facto říkáte, že vláda vyslala policii, aby potlačila švédské občany, odpojila internet v této oblasti a způsobila internetové útoky na server, který otevřeně informoval o situaci?

Jen vám předkládám konkrétní ověřitelná fakta. Nemohu vědět, kdo je za to zodpovědný. Ale je to znepokojivý model, vzor, precedent, nejen proto, že švédská policie de facto akceptuje ztrátu kontroly v několika no-go zónách ve Švédsku.

Je zajímavé, že v sobotu 15. října všechny troje noviny, které vycházejí na Gotlandu, publikovaly ten samý identický článek. Ten článek se pokouší stigmatizovat jako nacistku populární mluvčí protestů 26letou Camillu Sandelius. Společně s místními před tím zformovala občanské hlídky, aby doprovázely lidi domů v noci, dávaly zprávy o podezřelých a tak dále. Toto léto proběhlo na Gotlandu několik znásilnění – uvědomte si, že je to izovaný ostrov, který býval dříve velmi bezpečný.

Místní média byla v kritice občanských hlídek velmi ostrá, když je nazývala „rasistickým gangem“ a Camilla Sandelius od té doby obdržela několik výhrůžek smrtí.

A bývalá komunistická strana Vänsterpartiet a feministická strana Feministiskt initiative, které jsou obě kulturně marxistické (neomarxistické), pořádají protidemonstrace společně se žadateli o azyl proti místní populaci.

Björn Herstad je novinář švédsko-norského původu. V minulosti působil ve straně Křesťanští demokraté, kde byl jedním ze zakladatelů konzervativní mládežnické platformy Engelbrekt. Dnes je předsedou Dackeho institutu (dackeinstitutet.se), jehož cílem je vzdělávání a šíření sociálního učení církve. Žije se svojí manželkou a pěti dětmi ve Stockholmu.

Zdroj: 1

Loading...

Zdroj: 1

loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.