Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

8 rozeznávacích znaků každého psychopata

By  úno 04, 2018

Když si představíme psychopata, většinou si vybavíme podivína, který se izoluje od druhých. Omyl! (Foto Shutterstock)

Podle odborníků má psychopatické sklony 1 z 25 lidí. Přečtěte si, jak rozeznat někoho, kdo si zahrává s emocemi druhých.

1. Žádný pocit viny

Je to jedna z hlavních vlastností sociopatů. Lžou, kradou a nemají žádné výčitky. Pocit viny je jim cizí.

2. Nedostatek empatie

Je těžké tomu uvěřit, ale psychopatické chování můžeme pozorovat už u malých dětí. Nejsou citlivé, neprojevují žádnou empatii, jen kopírují emoce přátel a když se jich zeptáme, jestli jsou smutné nebo veselé, nedokáží odpovědět.

3. Uspokojení z vyvolání pocitu viny u dalších

Sociopat skvěle manipuluje jinými lidmi. Dokonale ví, jak vzbudit pocit viny. Neustále bude tvrdit, že to jemu ublížili, i když všechny důkazy svědčí proti němu.

4. Vysoké sebevědomí

Není nic špatného na tom, když je někdo sebevědomý. Psychopat ale nevidí své chyby a připomíná Narcise, který celé dny obdivoval svou krásu… Skvěle však dokáže kritizovat lidi ve svém okolí.

5. Lepší než všichni ostatní

S výše zmíněným souvisí i fakt, že si psychopat myslí, že je lepší než všichni ostatní. Kvůli tomu nemá žádné výčitky svědomí a ostatní jen využívá. Vina je vždy na druhé straně – je to typické myšlení takových osob.

6. Samé lži

Jen psychopat dokáže lhát přímo do očí a pokud jejich lež odhalíte, budou to dělat dál. Lež je jejich metoda manipulace – proč poctivě pracovat, když je jednodušší někoho obelhat?

7. Sympatie

Každý psychopat je lidský chameleon. Nikdo nedokáže předstírat sympatického člověka tak, jako sociopat. Vzbuzují v jiných důvěru a to jim pomáhá oběť lépe ovládat.

8. Žádná zodpovědnost za své činy

Psychopat nechce nést zodpovědnost za své činy a chování. Nikdy se nepřizná, že udělal něco špatného. Vždy tvrdí, že je nevinný… za všechno může svět.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.