Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Gang lupičů kopal několik měsíců tunel k trezoru banky s 270 miliony eur. Poté přišlo něco, co nečekali...

By  říj 18, 2017

Gang lupičů v brazilském Sao Paolo se rozhodl zosnovat loupež ve stylu starých hollywoodských filmů. Podobně jako Dannyho parťáci v čele s Georgem Clooney, zřejmě chtěli zažít pořádnou dávku adrenalinu a tak vykopali pod městem tunel dlouhý 500 metrů.

Ten měl spojovat základnu lupičů s trezorů, ve kterém se ukrývalo téměř 270 milionů eur.

Za kopání tohoto podzemního tunelu bylo dosud zatčeno 16 členů lupičské gangu. Jejich plánem bylo zorganizovat něco, co místní média nazvali "největší bankovní loupež v historii". Tunel vedl z pronajatého domu do nedaleké banky. Podle policie byl vyztužený dřevěnými prkny a železným lešením. Vyšetřovatelé monitorovali aktivitu lupičů celé měsíce a čekali než tunel dokončí, aby je mohli zatknout.

Gangu se nepodařilo dostat se k trezoru, ale podařilo se jim prokopat se k jeho klenbě. Lupiči byli zadrženi na severu města, kde měli vyrábět nástroje pro vykopávání tunelu. Gang je pro místní policii známý a někteří z členů měly podle všeho podílet i na loupeži Centrální banky v brazilském městě Fortaleza v roce 2011.

Britský portál Daily Mail uveřejnil k této události i seznam deseti největších loupeží v historii. Šest z nich se odehrálo ve Velké Británii. V roce 1987 se odehrála loupež v Londýně, známá jako Loupež trezoru v Knightsbridge. Zločinci si odsud odnesli více než 82 milionů eur.

Na vrcholu žebříčku se umístila záhadná loupež, která se odehrála v roce 2007 v Bagdádu. Z banky Dar Es Salaam tehdy zmizelo 237 milionů eur. Ministerstvo vnitra v Iráku je přesvědčeno, že za loupeží stojí dva strážníci, kteří v té době objekt hlídali. Banku měli připravit o více než čtvrt milionu při čemž svou loupež plánovali předem. I když je tento postup nejen nezákonný, ale i nemorální, stalo se několikrát inspirací pro ty nejlepší hollywoodské filmy.

Jedním z nich je například i Dannyho parťáci, kterou poslední loupež v Sao Paolu nápadně připomíná. Možná to tentokrát byly právě lupiči, kdo se nechal inspirovat. Tak či onak, na své jednání doplatili.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.