Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Toto prošlo o jediný hlas na brněnském magistrátu: Přípravy na přijímaní uprchlíků, arabština na úřadech, neziskovky v akci

By  úno 09, 2017

Moravská metropole se připravuje na přijímání migrantů do Česka. Bude testovat projekt na integraci cizinců. Brněnští zastupitelé to na svém posledním jednání nejtěsnější většinou schválili. Jde o projekt s rozpočtem 10 milionů korun a Brno se připravuje i na migranty z arabských zemí.

Pro hlasovalo 28 zastupitelů,“ potvrdil pro ParlamentníListy.cz brněnský mluvčí Filip Poňuchálek. Brněnské zastupitelstvo je složeno z 55 členů. Návrh tedy prošel o jediný hlas. Záměr už před tím doporučila jedenáctičlenná brněnská mětská rada. Proti nebyl nikdo, pouze dva radní se zdrželi.

„Cílem projektu je snížení interkulturních bariér na úřadech a ve veřejných institucích ve městě, zlepšení interkulturních kompetencí úředníků a zvýšení informovanosti a identifikace migrantů s obcí/Českou republikou, a tím také podpora integrace cizinců do české společnosti,“ píše se v dokumentu. Cílem je prý také posílit „občanskou angažovanost migrantů“.

Celé znění dokumentu je ZDE.

Zdroj: 1

Loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.