Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Video jen pro silný žaludek. Elektrody a udušení výfukovými plyny

By  bře 31, 2017

Zákazy či výrazná legislativní omezení chovu tzv. kožešinových zvířat již přijalo 12 zemí Evropy. V České republice je v současné době registrováno 9 farem, kde se chovají norci a lišky. Tato nedomestikovaná zvířata jsou držena v nevyhovujících podmínkách (v malých a strohých klecích bez pevného dna), kde nejsou naplňovány jejich přirozené potřeby.

Jako důsledek se u nich kromě různých onemocnění, zranění nebo biologických abnormalit projevují také časté poruchy chování pozorovatelné zejména v podobě stereotypních pohybů a sebepoškozujícího chování. Bolestivý je též způsob, jakým jsou tato zvířata zabíjena. Lišky jsou usmrcovány pomocí elektrod, které se jim zavedou do tlamy a konečníku, norci jsou udušeni ve výfukových plynech či oxidem uhličitým.

Pokud na to máte žaludek, podívejte se na video o tom, jak se na farmách zabíjejí norci:

Petici za zákaz chovu tzv. kožešinových zvířat v ČR již podepsalo přes 35 000 lidí: „Petici brzy předáme poslancům a panu ministru Jurečkovi. Uzávěrka pro sběr podpisů je 20. dubna,“ uvádí Lucie Moravcová, koordinátorka kampaně Ve své kůži ze Svobody zvířat. Organizace zároveň spustila nový web www.vesvekuzi.com, který nabízí veřejnosti způsoby, jak se může do ochrany tzv. kožešinových zvířat zapojit, a blíže se zaměřuje na samotné hlasování v Poslanecké sněmovně. Ta v listopadu 2016 propustila novelu zákona na ochranu zvířat proti týrání do druhého čtení. Zákon v březnu čeká (jako Sněmovní tisk 742) na finální projednání v zemědělském výboru a ve výboru pro životní prostředí. Následuje pak teprve druhé čtení…

Zdroj: 1

Loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.