Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Sezóna klíšťat je tady. Udělejte před odchodem do přírody tuto jednoduchou věc a budete v bezpečí

By  dub 06, 2017

Teplejší dny jsou jako stvořené pro pobyt v přírodě. Tam se však probudil i jeden z nejobávanějších obyvatel lesů, luk a pastvin - klíště. Poradíme vám, jak se před tímto nebezpečným hmyzem chránit skutečně účinně.

Vše, co potřebujete je obyčejný váleček na oblečení a esenciální olej. Dejte si do dlaní malé množství esenciálního oleje - klíšťata mají velmi dobře vyvinuté čichové vnímání a vůně konkrétních esenciálních olejů je pro ně velmi nepříjemná - až toxická. Malé množství oleje rozetřete po povrchu válečku - stačí skutečně velmi málo, vůně esenciálního oleje je intenzivní a pronikavá. Zároveň vám malé množství nevytvoří mastné skvrny na oblečení. Než vyjdete ven, válečkem přejděte po oblečení - - zejména spodní část kalhot, rukávy a okolí výstřihu.

Ne každý esenciální olej vás před klíšťaty ochrání. Je důležité vybrat si ten správný.

Tyto esenciální oleje silně odpuzují klíšťata:

Eukalyptový esenciální olej

Citrónový esenciální olej

Mátový esenciální olej Jeden z nejúčinnějších přírodních repelentů vůbec:

Levandulový esenciální olej

Jako další velmi účinná pomůcka je jíst dostatečné dávky vitaminu B (b-komplex apod.), který jde cítit skrze pokožku a to hmyz opravdu nemusí. Dalším benefitem této metody je fakt, že esenciální oleje odpuzují i ​​komáry a jiný dotěrný hmyz. Kromě válečku můžete použít i další oblíbenou metodu - smíchat pár kapek esenciálního oleje s vodou a nanést na oblečení ve formě spreje.

Zdroj: 1

Loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.