Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Když jste k uprchlíkům štědří, rozkřikne se to. Migrace do Evropy se bude zvyšovat, varuje Gates

By  čec 06, 2017

Zakladatel Microsoftu a miliardář Bill Gates varuje, že populační exploze v Africe přemůže starý kontinent, pokud Evropa nepřijme kroky, které by ztížily migrantům cestu. Uvedl to v rozhovoru pro německý list Welt am Sonntag.

Jednašedesátiletý Gates uvádí, že se migrace do Evropy bude zvětšovat. „Tlak je obrovský – i kdyby jen kvůli extrémně vysokému populačnímu růstu v Africe,“ uvedl.

Gates se svou ženou založil Nadaci Billa a Melindy Gatesových. Nadace, která je považována za největší soukromou charitativní nadaci na světě, rozděluje peníze na univerzitní stipendia pro zástupce menšin, prevenci AIDS, boj s nemocemi, které ohrožují hlavně země třetího světa, a další účely.

Zakladatel Microsoftu také pochválil Německo za to, že splnilo svůj závazek a věnovalo 0,7 procenta HDP na zahraniční pomoc, což je podle něj „fenomenální“. Vyzval také „další evropské národy, aby následovaly jeho příklad“.

Zároveň ale také hovořil o dilematu způsobeném „německým postojem k uprchlíkům“. „Na jedné straně chcete ukázat velkorysost a přijmout uprchlíky, ale čím štědřejší jste, tím více se to rozkřikne – což motivuje více lidí opustit Afriku,“ upozorňuje.

I proto podle ně musí Evropa „ztížit Afričanům cestu na kontinent přes současné přepravní trasy“.

Italský ministr vnitra Marco Minniti už vyzval evropské země, aby otevřely své přístavy lodím zachraňujícím migranty ve Středozemním moři, a ulevily tak Itálii. Uvedl také, že Itálie nyní kvůli uprchlíkům čelí "enormnímu tlaku", a připomněl, že mnoho záchranářských lodí pluje pod vlajkou různých evropských zemí.

Zdroj: 1

Loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.