Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Muslimská žena dostala pokutu téměř 13 tisíc Kč za to, že „znečistila“ bazén svými burkinami

By  srp 12, 2017

Muslimská žena, která si na prázdniny pronajala soukromé prázdninové obydlí ve Francii, byla nucena zaplatit pokutu 490 eur (12 500 Kč) za to, že svými burkinami „znečistila“ společný bazén.

Jeho majitel se nechal slyšet, že bazén bude muset nechat vypustit a vyčistit poté, co se v něm žena vykoupala.

První den ženě nikdo nic nevytknul, druhý den už burkini byly problém

Žena, jmenovaná jen jako Fadila, si pronajala dům poblíž Marseille společně se svým mužem a třemi dětmi. První den dovolené si šla se svými potomky zaplavat a vzala si na sebe burkini. Nezaznamenala žádný problém, a tak se šla koupat i druhý den. Jenže když ji tentokrát zaměstnanec pracující u bazénu uviděl, řekl ostatním, aby ihned vylezli ven, protože žena v burkinách „znečistila“ vodu.

Majitel prázdninové rezidence poté kontaktoval Fadilu s tím, že obdržel na její plavecký oděv ve společném bazénu stížnost. Majitel uvedl, že žena odmítla bazén opustit, když o to byla požádána. Nicméně žena se hájila tím, že ji o to vůbec nikdo nepožádal. „Byla jsem ohromena, protože mě nikdo nezastavil a nic mi neřekl,“ řekla Fadila v rozhovoru pro organizaci Společně proti islamofobii ve Francii (CCIF).

Majitel pak zavolal manželovi pokárané muslimky a požádal jej, aby se jeho žena po zbytek pobytu už v bazénu nekoupala. Údajně také páru řekl, že musí zaplatit za vyprázdnění a vyčištění bazénu stejně jako za škody způsobené tím, že byl bazén dva dny mimo provoz.

Pár nedostal k pokutě žádný doklad o tom, že by byl bazén opravdu vyčištěn

Muž pokutu odmítl zaplatit s tím, že bazén vůbec vypuštěn nebyl a hned následující den po incidentu byl v provozu. Páru však byla uložena pokuta v hodnotě 490 eur bez jakéhokoliv dokladu nebo faktury dokazující, že byl bazén opravdu vyčištěn.

„Byla jsem zklamána a šokována zároveň tím, že někdo může být kvůli burkinám tak pokrytecký a zlý,“ řekla Fadila. I přes nároky majitele CCIF trvá na tom, že žena v burkinách nepředstavovala pro bazén žádný hygienický problém, protože plavala v obleku vyrobeném speciálně do vody.

Burkini jsou ve Francii stále horkým tématem, velké diskuze vyvolaly především minulý rok. V srpnu roku 2016 byly tyto muslimské plavky zakázány v Cannes, následně toto opatření zavedla i další přímořská rekreační střediska.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.