Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

V USA tají informace o havárii v Nevadě – ruské stíhačky Su-27?

By  zář 16, 2017

Mluvčí letecké základny Nellis v Nevadě odmítla sdělit, zda letadlo, které havarovalo 5. září, bylo vyrobeno v Rusku nebo v SSSR.

Vydání Aviation Week oznámilo, že v důsledku incidentu 5. září zemřel plukovník Eric Schulz, velitel eskadry, který se zabýval pilotováním vojenských letadel zahraniční výroby.

Předtím v tisku proběhly informace, že k dispozici této jednotky existují taková letadla sovětské a ruské výroby jako MiG-29 a Su-27. USA je získává od třetích zemí a využívá je ke studiu technologií a taktiky pravděpodobného protivníka. Su-27 byl pozorován v letu nad Nevadou v lednu tohoto roku. Údajně se měl vyzkoušet střet americké stíhačky F-35 a právě Su-27.

"Všechny podrobnosti o incidentu, ke kterému došlo 5. září, jsou utajeny," řekla RIA Novosti mluvčí letecké základny. „Informace o této věci nebudou veřejnosti hlášeny," dodala.

O případ se zajímá nejen americký, ale i ruský tisk. V této oblasti, jinak také zvané „zóna 51“ se testují nejen nové letecké technologie, jako stealth, ale jak se ukázalo, americké letectvo zde testuje i sovětské, respektive ruské vojenské letouny.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.