Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Evropu letos čeká nejhorší zima za 11 let, varují meteorologové

By  lis 01, 2017

Letošní zima by měla v Evropě skutečně stát za to. Meteorologové ve Velké Británii dokonce předpovídají, že bude nejmrazivější za posledních jedenáct let. V Česku by měla být situace nejhorší až ve druhé polovině zimy.

Pondělní ráno ukázalo, že zima o sobě pomalu ale jistě dává vědět. Někdy teploty klesaly i pod bod mrazu a na horách už se objevila sněhová pokrývka. A podobně na tom byli i na západě Evropy, kde v noci měřili i minus čtyři stupně.

Arktický vzduch v závěru letošního roku by měl do Evropy přinést ještě chladnější počasí s teplotami nižšími než minus deset stupňů. Prosinec i leden by měly být podle předpovědí oproti normálu výrazně chladnější. Píše o tom britský web Mirror.

Po sérii mírnějších zim nás tak čeká výrazně mrazivější období. V Británii tuhé mrazy udeří už v prosinci a vydrží i na začátku ledna, do střední Evropy by pak mělo mrazivé počasí dorazit koncem ledna a v únoru. Vyplývá to z předpovědi na celou zimu, kterou si můžete přečíst ZDE.

Chladný vzduch by měl z Británie postupně zamířit do severní Evropy. Přinese s sebou i vydatné sněžení. Podle českých meteorologů se u nás poprvé výrazně ochladí hned začátkem listopadu, kdy by mělo sněžit také v nížinách. V polovině týdne mohou teploty na horách klesat až k minus 7 stupňům.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.