Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Francouzští policisté páchají sebevraždy a papež František k mezinárodnímu dni migrantů

By  lis 16, 2017

Ve Francii věku terorismu páchají policisté sebevraždy. Muslimské ženy bojují za své svobody proti „agentům islámu“. Politici zpěvem hymny proti modlícím se muslimům. Čtyři výzvy v poselství papeže Františka k brzkému dni migrantů.

Čtyři výzvy papeže Františka z Vatikánu k blížícímu se mezinárodnímu dni migrantů a uprchlíků (14.1.2018) znějí…Přijímat, chránit, podporovat a integrovat….“S cizincem, který bude s vámi přebývat, musíte jednat jako s každým z vás.“ „Budeš ho milovat jako sebe samého, neboť i vy jste byli cizinci v egyptské zemi: Já jsem Hospodin, váš Bůh.“ (Lv 19,34)

Podle papeže Františka je vhodné preferovat jiná řešení než detenci pro ty, kteří překračují hranice bez povolení a integrace, která je klíčovým slovem papežova poselství, neznamená, že by měl migrant či uprchlík zapomenout na vlastní kulturní identitu. „Kontakt s druhým člověkem vede spíše k objevení jeho „tajemství“, otevření se jemu a přijetí jeho dobrých aspektů.“ „Tak se přispěje k většímu vzájemnému poznání.“

Ve Francii jsou již rozhodně velmi daleko v tom vzájemném poznávání se a v těch kontaktech s druhými lidmi, kteří rozhodně nezapomněli na vlastní kulturní identitu. Věřím, že naše země se tak daleko v tomto objevování tajemstvích nových kultur a v přijímání jejich dobrých aspektů nikdy nedostane, protože situace ve Francii s těmi cizinci, kteří tam s nimi přebývají není radostná.

„Počínaje rokem 2012 jsme vstoupili do věku terorismu, předtím jsme se domnívali, že jsme v bezpečí, toto byl zlom ve francouzských dějinách.“……..Mathieu Guidere, profesor islámských studií v Paříži

Možná znějí slova o věku teroru a zlomu ve francouzských dějinách příliš silně a přehnaně, ale jen od roku 2015 bylo v této zemi zabito již 240 lidí džihádistickými teroristy, ve vězení je těchto islámských teroristů asi 350 a pod policejním dohledem jich je 5800! Dalších 17000 lidí je kvalifikováno jako potenciální hrozba. Je schopna to francouzská policie vůbec zvládnout?

Francouzští policisté jsou již roky ve stresu a přetíženi. Za poslední týden jich osm spáchalo sebevraždu a letos toto smutné číslo stouplo již na šedesát! Od roku 2014, kdy byli opakovaně terčem islámských teroristů, spáchalo sebevraždu 228 francouzských policistů a četníků. Někteří policisté si vzali život nepochybně z rodinných a osobních problémů, ale jednoduché to francouzští policisté určitě nemají a stěžují si, že nemají ani podporu veřejnosti. Alarmující statistika zneklidnila i ministra vnitra Gérarda Collomba, který slíbil přijmout další preventivní opatření, aby jim pomohl.

Islámští fundamentalisté, se kterými jsou slovy bývalého prezidenta Hollanda Francouzi ve válce již od roku 2015 po krvavém a vražedném útoku na satiristický časopis Charlie Hebdo, jsou určitě pro Francii závažný a možná osudový problém, ale deník Le Figaro poukázal také na jiné „agenty islámu“. Těmito agenty jsou dle deníku všichni ti novináři, politici a intelektuálové, kteří považují muslimy za „nové utlačované“. Francouzský esejista Michel Onfray je dokonce nazývá novými kolaboranty a přirovnává je k Francouzům, kteří spolupracovali s nacisty.

„Jsou to ti, kteří věří, že islám je náboženství míru, tolerance a lásky a nechtějí slyšet o islámu války, netolerance a nenávisti.“ „Kolaboranti chtějí vidět pouze první typ islámu tím, že věří, že to druhé nemá nic společného s islámem:“ „Tito kolaboranti jsou islamo-levičáci.“

Ve Francii bojují mnohé muslimské ženy proti radikálnímu islámu více, než mnozí nemuslimové, kteří obhajují usmíření s islamisty. Je to trochu paradox, ale smysl to dává, protože tyto aktivistky, spisovatelky a novinářky chtějí rovnost meži muži a ženami, svobodu projevu a sexuální svobodu. Chtějí to, co v islámu nemají a nesmějí mít, ale to ti nemuslimští intelektuálové a politici, pro které jsou nově utlačovanými muslimové nevidí. Ano, tyto muslimské ženy jsou utlačované, ale muslimskými muži a ony již být nechtějí. Držím palce těmto statečným ženám.

Někteří francouzští politici zvažují vyjít vstříc i všem pedofilům a snížit legální věk pro sexuální styk na 13 let. Tento nový zákon protlačuje vláda a dle ministrině spravedlnosti Nicole Belloubet je tento věk rozumný. A pokud by snad byl věk ještě nižší, tak soud rozhodne, zdali bylo dítě dost staré na první sex! Sice bude věk snížen asi na těch třináct let, ale když bude dívenka ještě o něco mladší, tak se „uvidí“ a před týdnem byl soudem v Seine-Et-Marne skutečně osvobozen třicetiletý pedofil, který znásilnil jedenáctiletou dívku!

Utlačovaní se mohou často cítit i mnozí Pařížané, ale jsou i politici, kteří se za ně postaví, jako starosta pařížské čtvrti Clichy, Rémi Muzeau z pravicových Republikánů a jiní pravicový poslanci, kteří spolu s asi stovkou demonstrantů protestovali zpěvem hymny (Marseillaisa) proti dvěma stům muslimům, kteří se nezákonně a netolerantně k ostatním modlili před radnicí, jak to činí každý pátek. Policie musela skupinu vlastenců zpívajících francouzskou hymnu oddělit od muslimů volajících Alláh akbar. Podle starosty byl protest proti nezákonným pouličním modlitbám úspěšný.

Zpívali jim krásnou francouzskou hymnu. To italský ministr pro infrastrukturu Graziao Delrio by chtěl nechat údajně hrát hymnu v momentě, když se v Itálii migranti vyloďují a Evropa prý musí pracovat na velkém Marshallově plánu pro Afriku, který prý doporučila kancléřka Merkel. No, jiný kraj, jiný mrav, ale když včera zadrželi na Slovensku 78 nelegálních migrantů, tak jim hymnu nezahráli, ale zavřeli je. Co by na to řekl papež František nevím, ale jeho „láskyplná“ kázání mi přijdou jako slova z jiné planety. Z planety Nebezpečná Pohádka. V momentě, kdy přirovnal uprchlické tábory ke koncentračním a urazil tím oběti holokaustu, tak mi napadlo, že se papež František prostě zbláznil.

Oni jsou zplynováváni v komorách a umírají hlady? Dělají se na nich pokusy a jsou házeni do pecí? Jsou vychrtlý na kost a vyvražďováni? Ne, byl to jen další papežův blud a obří drzost, když vidím uprchlíky v Itálii s moderními telefony a značkově oblečeny, kteří si stěžují, že nemají wifi a jídlo jim nechutná a to, které vyhodí po nich vybírají z popelnic italští důchodci. To je ale utrpení uprchlíků, že bych z toho zvracel, stejně jako z kulturního šoku ve Francii zvrací japonští turisté, když vidi realitu Paříže namísto romantických představ. Tak jim ještě hrajte tu hymnu. Je to „skandál z Argentiny“, ve které se zrovna tolik a často i úspěšně skrývali nacističtí zločinci. Nově pod tlakem je francouzská stanice C8, protože tam také padlo slovo holokaust, ale v jiné souvislosti. Vyhlášený německý módní návrhář Karl Lagerfeld opět kritizoval kancléřku a její vstřícnost k uprchlíkům. „Nemůžete, ani když mezitím uběhly dekády, zabít milióny židů, aby jste pak na jejich místo přivedli miliony jejich nejhorších nepřátel.“ „Znám v Německu někoho, kdo se ujal mladého Syřana a ten po čtyřech dnech řekl: Nejlepší věc, kterou Německo vynalezlo, byl holokaust.“

Z Francie prchlo za posledních deset let v důsledku antisemitismu 40000 lidí z židovské komunity. Je mi líto francouzských policistů páchajících sebevraždu a ze stejného důvodu mi je líto celé Francie.

Allons enfants de la Patrie, Le jour de gloire est arrivé! Contre nous de la tyrannie. L ́étendard sanglant est levé, Entendez-vous dans les campagnes, Mugir ces férocez soldats? Ils viennent jusque dans vos bras, Égorger vos fils, vos compagnes!

Vzhůru, děti vlasti, den slávy nadešel! Proti nám tyranie zvedá svůj krvavý prapor! Slyšíte v našem kraji řev divokých vojáků? Přicházejí vraždit naše děti, naše ženy v naší náruči!

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.