Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Je to tady. Putin vydal rozkazy ruským společnostem, aby se připravily na urychlený přechod do válečného stavu

By  lis 23, 2017

Ruský prezident Vladimír Putin vzkázal všem společnostem, státním i soukromým, že musí být připraveny na rychlý přechod do válečného stavu. Zdůraznil, že tato schopnost je stěžejní pro osud národní bezpečnosti.

Podle oficiální tiskové služby Kremlu učinil ruský prezident toto prohlášení ve středu na konferenci s vedoucími představiteli ministerstva obrany a vrchními manažery největších společností zbrojního průmyslu.

„Rád bych poznamenal, že schopnost jakékoli ekonomiky okamžitě zvýšit produkci zbrojní techniky a služeb, když je to třeba, je jedna z nejdůležitějších podmínek pro národní vojenskou bezpečnost. Všechny strategické…a velké podniky na to musí být připraveny,“ uvedl Putin.

Ruský vůdce dodal, že spolu s vrchními představiteli ministerstva obrany celou tuto záležitost již prodiskutoval v letech 2015 a 2016. Požádal tedy účastníky předešlých konferencí, aby se vyjádřili k tomu, jaké problémy již byly vyřešeny a které stále na řešení čekají.

Konference se týkala výsledků vojenských cvičení Zapad 2017, které se konalo v září. Cvičení vzešlo z iniciativy ruských a běloruských vojenských sil. Do sousedního Běloruska Rusko poslalo přibližně 3000 svých vojáků, kteří se spolu se 7000 vojáky a důstojníky hostitelského státu zúčastnili cvičení hned na šesti místech. Rusko přijalo běloruské jednotky na třech svých vojenských územích.

Podle údajů ministerstev obrany Ruska a Běloruska, se vojenského cvičení zúčastnilo o něco méně než 13 000 vojáků. Oba národy dohromady do cvičení zapojili přibližně 70 letadel, 680 obrněných vozidel, včetně 250 tanků, 200 dělostřeleckých zbraní a 10 válečných lodí.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.