Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Muslim, který v Anglii najel ve vzteku autem do chodců, dostal nižší trest. Kvůli Ramadánu.

By  lis 23, 2017

Muslimskému řidiči, který záměrně vrazil autem do skupiny chodců, kteří se měli rozletět jako “kuželky”, dostal u soudu nižší trest. Soudce přihlédl k tomu, že se před činem 20 dní postil během Ramadánu.

Luqman Aslam, 26, se s muži, do kterých záměrně vrazil autem v centru Leicesteru, předtím pohádal.

Šokující záběry z incidentu ukazují, jak rozjeté auto vráží do skupiny mužů, kteří letí vzduchem. Jen zázrakem nebyl během útoku, ke kterému došlo v červenci minulého roku, nikdo zabit, ani těžce zraněn.

Jeden svědek tehdy řekl: “Bylo to děsivé, řidič přejel do protisměru, najel na chodník a vrazil přímo do mužů. Rozletěli se jako kuželky. Jen bůh ví, jaktože to přežili.”

Muž byl původně odsouzen k pěti letům vězení a zákazu řízení na čtyři a půl roku. Ale odvolací soud v Londýně mu nyní trest o jeden rok snížil.

Podle soudu je třeba přihlédnout k tomu, že muž projevil lítost. Dále, že je to “tichý otec od rodiny,” a především, že v době incidentu držel kvůli Ramadánu dvacátý den půst. Také přihlédl k tomu, že žádná z obětí nebyla zraněna vážně, což ovšem byla jen šťastná souhra náhod.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.