Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Lidé chodící ve švédském městě Oskarshamn běhat mohou využít policejní doprovod

By  lis 27, 2017

Obyvatelé švédského města Oskarshamn budou mít nyní možnost být při tréninku běhu doprovázení ozbrojenými policisty.

Místní policejní inspektor Peter Karlsson říká, že program má zmírnit obavy těch, kdo chtějí chodit běhat po setmění. Karlsson, který s nápadem přišel, říká, že policie utvoří běžecké skupiny a ti, kdo chtějí chodit běhat, se k nim mohou přidat.

“Přizpůsobíme tempo těm, kdo přijdou,” říká Karlsson, a dodává, že policisté s lidmi mohou místo běhu i chodit.

Karlsson tvrdí, že slyšel mnoho obyvatel mluvit o tom, že se necítí bezpečně: “Neděje se to tu často, ale lidé jsou ovlivnění tím, co se děje ve světě a po setmění se necítí v bezpečí.”

Slova policejního inspektora odráží zprávu z roku 2016, která tvrdí, že skoro polovina švédských žen se sama v noci ve švédských městech necítí dobře. 43 procent se necítí dobře ani ve dne.

Problém je obzvláště palčivý v imigranty obydlených předměstích, kterým se často říká no-go zóny. Jak jsme psali včera, lidé se zde po setmění bojí vycházet.

Centrum pro prevenci zločinu Karlssonův běžecký program podpořilo, stejně jako místní radnice. Policisté sebou budou nosit pouta i zbraně. K tomu budou mít speciální vesty, se kterými se dá běhat a zároveň v nich mít vše potřebné.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.