Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Lidl prodává „vejce z farmy“, která jsou ve skutečnosti z klecového chovu

By  pro 04, 2017

Zákaznici Lidlu tento řetězec v posledních dnech na jeho Facebookové stránce několikrát upozornili na zavádějící, klamavý obal jednoho produktu, který Lidl prodává. Jedná se o vajíčka, která se podle obalu tváří, že jsou z farmy, tedy z etického chovu, ale ve skutečnosti se jedná o chov klecový.

Tzv. Arnoštova vajíčka se svým obalem prezentují jako “vejce přímo od farmáře”. Pro mnoho lidí, kteří nechtějí nakupovat vejce od slepic z klecí se tak jeví jako jasná volba, po které v obchodě bez rozmýšlení sáhnout. Farmářem je ale v tomto případě společnost AG Maiwald a vejce nejsou z volného výběhu, jako to obvykle u vajec z farem bývá, ale z klecového chovu. Jak takový klecový chov vypadá můžete vidět zde.

Zákazníci na to nyní Lidl upozorňují a požadují nápravu. Lidl se hájí, že obal je záležitostí výrobce, a řetězec s tím nemůže nic dělat. V případě matení spotřebitele, ke kterému zde dochází, má ale Lidl možnost produkt jednoduše odmítnout prodávat.

Není to první prohřešek Lidlu. V tomto roce se provalilo, že Lidl v Evropě na některých obalech výrobků zamazává křesťanské kříže.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.