Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Podívejte se. Tajemné gigantické stavby skryté pod saharským pískem mohou přepsat historii Egypta

By  lis 22, 2015

Před třemi lety satelitní snímky odhalily přítomnost tajemných struktur na saharské poušti. Mohlo by se jednat o zasypané pyramidy, což ale dosud nikdo nepotvrdil. Pokud by se tak stalo, mohly by se rovnou přepsat dějiny starověkého Egypta.

„Našli jsme neuvěřitelný důkaz v lokalitě Abu Sidhum, která by mohla být starší než mnoho jiných v Egyptě,“ informovala archeoložka svět. „Ve všech čtyřech hromadách jsou zřetelné vodní kanály ve výšce okolo 15 metrů. Pokud se prokáže, že jde o umělé struktury, mohly by sahat do předdynastické nebo prehistorické doby a staly by se jedněmi z nejstarších známých pyramidových komplexů v Egyptě. To by mohlo přepsat starověké dějiny Egypta,“ prohlásila Angela Micolová.

Podle italské archeoložky Paoly Davoli by se mohlo jednat o strážní věže, ale nevylučuje také možnost, že jde o hrobky či studny. Do doby, než se v oblasti rozběhne řádný vědecký výzkum, zůstává vše v rovině spekulací, a tajemné kopce tak dál halí tajemství.

Zdroj: [1][2]

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.