Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Italský arcibiskup: Nekontrolovaná migrace rozdrtí evropskou společnost

By  led 10, 2018

Migrace musí být racionální, prohlásil italský arcibiskup Luigi Negri, podle kterého povede nekontrolovaná migrace k “rozdrcení a zničení naší společnosti.” (Foto Youtube)

Migrace musí být racionální, prohlásil italský arcibiskup Luigi Negri, podle kterého povede nekontrolovaná migrace k “rozdrcení a zničení naší společnosti.”

“Nemůžete jen otevřít dveře, jako na párty,” prohlásil duchovní v rozhovoru pro italská média. Je nezbytné “zdůraznit ekonomické, lidské a kulturní náklady migrace.”

“Jsem katolík a proto věřím ve vítání rozmanitosti,” řekl Negri, blízky přítel papeže Benedikta XVI, “ale nemůže být nekontrolovaná, protože jinak povede k rozdrcení naší společnosti.”

“Toto není způsob, jak křesťanská Evropa v historii integrovala nové elementy, které přispívaly k našemu bohatství,” řekl.

Na otázku, proč podle něj globalistické hnutí tak tlačí na zvýšení migrace, Negri odpověděl, že se ideologicky snaží dosáhnout homogenní společnosti, kde budou všichni stejní.

Globalisté se podle Negriho snaží masovou migraci normalizovat, “protože slouží velké zglobalizované ekonomice, jejímž cílem je vytvoření levné pracovní síly.”

Podle něj je papež František zneužíván sekulární společností, která jeho slova využívá ve svůj prospěch, který nemá s křesťanstvím nic společného.

Vyjádřil se také k islámu, který podle něj na rozdíl od křesťanství nečelí problému se ztrátou identity. Islám je podle něj více politický než náboženský směr.

“Více než víra je islám zákonem, statusem, sumarizovaným slovem šáría,” řekl.

“Na rozdíl od křesťanství, které velebí lidskou svobodu a člověka do míry, že z něj dělá partnera Boha ve víře, islám člověka nebere v potaz. Muslim má hodnotu jen v sociálním a politickém kontextu, ve kterém žije. Není náhoda, že se islám šíří mezi slabými, kteří potřebují autoritu, která je ochrání.”

Také vyjádřil svou obavu nad “tendencí islámu srážet hodnoty západní civilizace jako je například rozlišování mezi politikou a náboženstvím,” což je jedním z klíčových aspektů západního práva.

“V islámu jsou to náboženské autority, kdo vydávají zákony a fatwy, které mohou vést i k vynesení trestu smrti.”

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.