Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Dění v USA jako signál pro celý svět? Socha svobody uzavřena pro veřejnost, Bílý dům nebere telefon

By  led 21, 2018

Služba Bílého domu pro styk s veřejností přestala odpovídat na telefonáty občanů. (Foto Twitter)

Zaměstnance úřadu nahradil záznamník, který informuje o pozastavení činnosti federální vlády kvůli odložení schválení rozpočtu. Záznam uvádí portál Mashable.

Vina za to se v zprávě záznamníku uvaluje na členy Demokratické strany. „Nemůžeme, bohužel, odpovědět dnes na váš telefonát, protože demokraté v Kongresu zablokovali financování vlády, včetně financování naší armády a národní bezpečnosti, kvůli rozporům v otázce imigrace," říká záznamník.

Socha Svobody v New Yorku byla uzavřena na dobu pozastavení činnosti federální vlády USA, informuje New York Daily News.

V Manhattanském přístavu byla pro turisty umístěna oznámení o uzavření památníku. Byla uzavřena pro veřejnost také další pamětihodnost, ostrov Ellis. Oba objekty jsou spravovány Službou národních parků USA. ​

Byla zveřejněna zpráva, že kvůli dočasnému zastavení financování vlády byla po celé Americe uzavřena asi třetina všech národních parků a muzeí.

Sněmovna reprezentantů schválila předtím další dočasný rozpočet na dobu jednoho měsíce, avšak demokratická většina v Senátu tento návrh zákona sabotovala.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.