Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Americká armáda: Rusko provedlo test na protiraketové rakety. Je to důkaz ruského pokrytectví

By  lis 16, 2020

Tento krok přichází, jak úředníci říkali, že vesmír se bude stále více stávat důležitou doménou pro válčení, s USA a dalšími zeměmi, jako je Rusko a Čína, zintenzivnit své vojenské pozice na nízké oběžné dráze Země a poblíž měsíce. Píše agentura Reuters. (Foto: Pixabay)

Loading...

Odborníci říkají, že protisatelské zbraně, které rozbijí své cíle, představují prostorové riziko tím, že vytvářejí oblak fragmentů, které se mohou srážet s jinými objekty, a potenciálně tak mohou zahájit řetězovou reakci projektilů přes orbitu Země.

„Spojené státy jsou připraveny a odhodlány odrazit agresi a bránit národ, naše spojence a americké zájmy před nepřátelskými činy ve vesmíru,“ uvedl generál John Raymond, velitel amerického vesmírného velení.

Raymond dodal, že test byl důkazem „ruského pokryteckého obhajování návrhů na kontrolu zbrojení ve vesmíru … a zjevně nemá v úmyslu zastavit své programy pro boj s vesmírnými zbraněmi.“

Zdroj: 1

Loading...
loading...

Loading...

celebrity news

Lajkit.cz

 
 

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.