Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Špičkový epidemiolog tvrdí, že chřipka byla z velké části přejmenována na COVID-19

By  led 10, 2021

Špičkový epidemiolog Knut Wittkowski říká, že masivní pokles případů chřipky lze přičíst skutečnosti, že mnohé z nich jsou falešně počítány jako případy COVID-19. (Foto: Pixabay)

Loading...

Wittkowski, bývalý vedoucí oddělení biostatistiky, epidemiologie a výzkumného designu na Rockefellerově univerzitě, upozornil, že „chřipka se z velké části přejmenovala na COVID-19“.

Podle údajů CDC činil kumulativní počet pozitivních testů na chřipku od konce září do 19. prosince pouhých 0,2%, zatímco o rok dříve to bylo 8,7%.

Podle Wittkowského je to proto, že mnohé chřipkové infekce jsou nesprávně označovány jako případy nakažení koronavirem.

„Do kategorie osob, které mají příznaky COVID-19 (které lze zaměnit za příznaky chřipky), může patřit poměrně velký počet případů chřipky, ale nejsou testovány na SARS RNA,“ řekl Wittkowski serveru Just News.

Tito pacienti mohou „také mít v nose část SARS RNA, když jsou infikováni chřipkou, v takovém případě by byla chřipka „potvrzena“ jako COVID-19,“ dodal.

Wittkowski zpochybňuje názor, že roušky a sociální distancování mají za následek pokles případů chřipky, a tvrdí, že viry chřipky a COVID-19 jsou „podobnější, než si lidé chtějí přiznat“.

„Lidé vědí, že všichni nosí roušky a distancují se, a tak lidé chtějí přijít s věcmi, které jsou na tom dobré,“ řekl.

V místech, jako je Kalifornie a Pensylvánie, kde je nošení roušek nejběžnější, případy na COVID-19 raketově stoupají.

Jak poznamená Just News: „Data naznačují, že více než devět z deseti Američanů ve většině států pravidelně nosí na veřejnosti roušky; od počátku podzimu se tato čísla pohybují nad 80%. Přesto se průměrné pozitivní testy na COVID-19 od jarního maxima znásobily téměř sedmkrát.“

Zdroj: 1

Loading...
loading...

Loading...

celebrity news

Lajkit.cz

 
 

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.