Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Jak Hitler mluvil v soukromí? Budete překvapeni. Podívejte se na unikátní záznam...

By  dub 23, 2016

Je to zvláštní, ale dnes si prakticky nikdo nedokáže představit Adolfa Hitlera jinak než křičícího nebo pronášejícího patetické fráze. Přitom Hitler samozřejmě mluvil i normálně. Existuje záznam jeho konverzace s finským generálem Karlem Gustavem Mannerheimem, na kterém byste nacistického vůdce rozhodně nepoznali.

Konverzaci zachytil finský inženýr Thor Damen. Sice ne celou, ale alespoň prvních dvanáct minut. Jde o unikátní záznam, protože Hitler v soukromí odmítal, aby ho kdokoliv nahrával. Damen měl za úkol nahrávat pouze Hitlerův oficiální projev, ale pokračoval v nahrávání, i když se Hitler začal bavit soukromě. Jenže SS si toho všimla a nařídila mu záznam ukončit. Rozkázala také nahrávací společnosti Yle, aby celý záznam uložila do trezoru a nikdy jej nezveřejnila. Samozřejmě po válce už si z nařízení SS nikdo nic nedělal, takže v roce 1959 ho Finové zveřejnili. Je to jediný dochovaný záznam Hitlerovy řeči mimo jeho oficiální projevy.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.