Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Dalajláma nečekaně prohlásil zásadní slova: Prezident Putin musí pokračovat v nelítostném boji proti terorismu

By  Lajkit.cz kvě 27, 2016

Jakmile se čtrnáctý Dalajláma rozloučil s Moskvou, pobídl americkou vládu ke změně své katastrofální zahraniční politiky uplatňované během pětiletého syrského povstání, jež se ocitlo ve slepé uličce.

Tibetský buddhistický duchovní vůdce, který sám strávil již padesát šest let v exilu, pochválil ruského prezidenta zejména za vytrvalé tažení proti ďábelským teroristům a vybídl ho k pokračování na této boží cestě, ačkoli trval na tom, že se nejedná o dlouhodobé řešení syrské krize.

O své postřehy se podělil v Moskevském Bolšoj těatru, kde zahájil druhý ročník mezinárodního Dalajlámova festivalu s tématem „Tibet: Tradice, Umění, Filozofie a Mír“.

Čínský premiér Li Kche-čiang v reakci na Dalajlámovu návštěvu v Moskvě odvolal setkání se svým ruským protějškem.

„Jsem přesvědčen, že jádrem dnešní krize na Blízkém východě je politika Obamovy vlády a podíl Saúdské Arábie v syrské krizi. Jestliže se saúdští duchovní falešně prohlašují za reprezentanty Islámu a zároveň se paktují s hrdlořezy v Sýrii, poskytují radikálním skupinám přijatelnou omluvu pro jejich ohavné zločiny vůči nevinným civilistům,“ citoval server AFP tibetského duchovního vůdce.

Je to vůbec poprvé, co se osmdesátiletý duchovní vůdce a laureát Nobelovy ceny za mír rozhodl výslovně kritizovat Spojené státy a jejich bohatého ropného spojence Saúdskou Arábii za trvalou podporu nekompromisních militantů jako jsou ISIS a Fronta al-Nusra. Podle něj tak podněcují sektářské krveprolití na Blízkém východě.

Dalajláma dodal, že dokud ze Saúdské Arábie proudí zbraně a stovky miliónů dolarů na podporu těch samých teroristů, kteří se dopustili masakru v redakci Charlie Hebdo, nemůže stát odsoudit nedávné teroristické útoky v evropských hlavních městech, jelikož by to bylo naprosto pokrytecké a nejapné.

(...) již několikrát jsem prezidenta Obamu žádal, aby ukončil svou katastrofickou podporu Saúdů a jejich teroristických zmocněnců na Blízkém východě, zůstal však k mým prosbám hluchý,“ řekl nejznámější exulant na světě.

Zdroj: awdnews

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.