Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

To je neuvěřitelné, co se objevilo na běžícím modrém pruhu na ČT 24. Je to opravdu šokující a alarmující. Česko zasáhlo udávání ve velkém

By  pro 07, 2016

Sedmadvacet let po listopadové revoluci se do Čech plíživě vracejí někdejší bolševické praktiky. Současná vláda, v níž figuruje na vlivném postu ministra financí prominent bývalého režimu, tento týden naplno rozjela nebezpečný experiment EET, jehož cílem je šmírovat určitou část podnikatelů a živnostníků a veřejnost lákat k udávání. Postupně se ale udávání bude týkat úplně všech.

„Když jsem si včera pustil zprávy na ČT 24, nemohl jsem uvěřit tomu, co se objevilo na běžícím modrém pruhu s aktuálními zprávami. Udělalo se mi z toho špatně. Kromě údajů o počtu účtenek, poslaných finanční správě, se tam točilo číslo, kolik již bylo lidmi udáno podnikatelů za to, že zákazníkům nevydali účtenku. To si nedovolili takto okatě ani bolševici. Jsem rozhodnutý obrátit se na nějaké organizace, případně soudy, aby tomuto udávání učinily přítrž,“ napsal nám rozhořčený podnikatel Tomáš.

Ve svém dopisu se mimo jiné pozastavuje nad tím, že na vlivném postu ministra financí sedí bývalý prominentní člen KSČ, a upozorňuje, že se členem této strany stal až v roce 1980. Zároveň nám sdělil řadu dalších vážných informací o minulosti tohoto člena vlády, bohužel se nám prozatím nepodařilo ověřit je z jiných zdrojů. Ale skutečností zůstává, že ministr financí stále čelí vážnému podezření, že byl spolupracovníkem StB, a celá kauza, které se spolupráce s StB týká, dosud není uzavřena. Navíc ministr financí průběžně názorně předvádí, jak si umí poradit s nepohodlnými. Nepříjemné kontroly z finančního úřadu se například dočkali redaktoři názorového týdeníku Echo24.cz, naštěstí jim tato kontrola nic nenašla.

Ostatně tento týden se podobně jako podnikatel Tomáš rozhořčil i senátor Jan Horník, když kritizoval zákon o EET s tím, že pochází z pera člověka, podezřelého ze spolupráce s StB. A jistě není náhodné, že web Daňové správy, nabádající veřejnost, aby hlásila podnikatele, kteří nevydají účtenku, patří pod ministerstvo financí. Naplno se tak potvrzují obavy mnoha kritiků, že EET spustí lavinu udávání. Tomuto odpornému záměru se velmi podrobně věnuje právě Echo24.cz například ve speciálním vydání, nazvaném Babišův zabiják.

I když je podle zlých jazyků cílem ministra financí poštvat proti sobě dvě skupiny obyvatel, tedy podnikatele a zaměstnance (a již se to podařilo), možnost udat konkurenci nebo nepohodlného člověka se od začátku prosince týká každého z nás. Prostřednictvím podnětů z veřejnosti se totiž mohou finanční úřady zajímat i o soukromý majetek. Pokud se bude hodnota majetku občanů a jejich přiznané příjmy lišit o pět milionů, může být tento majetek dodatečně zdaněn včetně odvodů na pojistné. Zákon přitom nevylučuje žádného poplatníka, dopadá na právnické i fyzické osoby. A právě řadoví občané mohou mít největší problémy. Zatímco firmy a živnostníci totiž vedou účetnictví, které musí archivovat, řada lidí tak nečiní. Nabytí majetku a příjmy se přitom budou zkoumat zpětně. Stačí, když se někdo, podobně jako nepohodlný podnikatel konkurenci, třeba znelíbí svému závistivému sousedovi.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.