Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Nečekané dopady přílivu migrantů

By  led 12, 2017

Ještě máme v živé paměti jásání ekonomů nad tím, jak příliv migrantů ozdraví a povzbudí pracovní trh a bude ekonomickým přínosem pro země, které je přijímají. A světe div se, předpovědi se opravdu naplnily. I když poněkud jiným způsobem než ekonomové očekávali.

V sousedním Německu ta očekávaná a oslavovaná integrace migrantů do trhu práce postupuje, hodně optimisticky řečeno, poněkud pomaleji, než se její zastánci domnívali. I přesto však k oživení německého trhu práce došlo. Je to dáno tím, že starost a péče o migranty vytvořila mnoho pracovních míst pro domácí obyvatelstvo, tedy pro Němce!

A jak asi tušíte tak zejména pro ty, kteří migrantům pomáhají se začleňováním do společnosti, ale například i z nutnosti rozšířit s ohledem na nárůst kriminality řady policistů! Podle německého Institutu pro pracovní trh se takto vytvořilo okolo 50 tisíc míst. Jak již řečeno, pro Němce.

Ředitel stejného institutu Joachim Möller totiž současně prohlásil, že šance, že by se migranti zapojili do pracovního procesu v průběhu příštích dvou let, je zcela mizivá.

O práci tak mají postaráno například učitelé dospělých, zejména učitelé němčiny, pracovníci bezpečnostních agentur, sociální pracovníci a lidé pracující ve veřejné správě.

Ty ovšem platí převážně stát z veřejných rozpočtů. A tak se trh práce sice oživil, ale rozhodně nikoli způsobem, který nejrůznější zastánci migrace tak optimisticky vyhlašovali.

Současně totiž Německo pro rok 2017 vyčlenilo na integraci a pomoc migrantům částku okolo 20 miliard eur, tedy více než půl bilionu korun!

Zatím!

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.