Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Drama v letadle z Prahy: Allahu Akbar, křičely ženy, cestující zažili let hrůzy

By  úno 18, 2017

Nepříjemný zážitek za sebou mají cestující, kteří letěli v úterý letadlem z Prahy do Londýna. Během letu totiž dvě Britky začaly křičet Alláh je veliký (Allahu Akbar). Vzhledem k tomu, že toto zvolání používají často teroristé před útokem, měli lidé okolo strach o život.

Thomas Hayward (25) a jeho přítelkyně Megan Nisbetová (25) se na Svatého Valentýna vraceli z romantické dovolené v Praze domů do Británie. Stejně jako dalších 150 lidí nasedli do letadla a nečekali, že na let, který zažijí, nikdy nezapomenou.

Podobně jako řadu jiných cestujících, kteří využívají k dopravě letadlo, i je zřejmě napadlo, co by se dělo, kdyby se zrovna jejich letoun stal terčem teroristů. V jednu chvíli k tomu ale měli blíže, než kdo jiný.

Dvě Britky sedící nedaleko od nich totiž po startu letadla začaly být hlučné a protivné. Neuklidnily se, ani když je k tomu vyzvala posádka, letadla, místo toho se z nich vydral výkřik, při kterém tuhne krev v žilách: "Allahu Akbar!"

Cestující podle popisu deníku Daily Mail seděli jako zařezaní a báli se, co bude dál. "Let trval hodinu a půl, přišlo nám to ale jako věčnost," řekl deníku Hayward .

Po deváté hodině večerní letadlo přistálo a pilot vyzval cestující, aby neopouštěli svá místa. Následně do letadla vtrhla policie a obě ženy odvedla. V tu chvíli se lidem konečně ulevilo a začali hlasitě tleskat.

I přesto, že Britky způsobily řadě cestujících poměrně krušný zážitek, obviněny nebudou. Nedopustily se totiž žádného trestného činu.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.