Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Rusko vrátí Krym Ukrajině. Hned den poté, co Američané splní následující...

By  úno 24, 2017

Kreml je přesvědčen, že Trump není schopen řešit otázku Krymu. Ruská média se věnovala slovům amerického prezidenta Donalda Trumpa, který prohlásil, že Rusko musí vrátit Krym Ukrajině a ukončit eskalaci napětí.

Ruská reakce? Je to názor pana prezidenta a každý má v demokracii právo slušně jej vyjádřit. Kreml se nestaví k Trumpovu názoru negativně a je ochotno Krym okamžitě vrátit. Tedy přesněji, hned následující den, kdy USA vrátí Texas Mexiku, Lousianu Francii a Aljašku Rusku.

Pokud tak Trump neučiní, žádné rozhovory o Krymu se neuskuteční a nic se nebude vracet. Ukrajinci, Američané i EU si budou muset na skutečnost, že Krym je ruským územím zvyknout.

Podle ruských médií by západní partneři neměli zapomínat na skutečnost, že na Krymu se uskutečnilo právoplatné a demokratické referendum, při kterém se obyvatelé Krymu rozhodli, kde chtějí žít.

Momentálně se v USA rozhořel konflikt mezi Trumpem a představiteli opozice. Tento konflikt výrazně míchá kartami na americké vnitropolitické scéně, Trump se snaží před americkou veřejností vystupovat jako rozhodný americký prezident a upozorňuje na skutečnost, že Krym Rusko získalo během Obamova působení v prezidentské funkci a kritizuje zejména senátory, kteří působili v době Obamovy administratury. Poukazuje na to, že Obama i další kritici jako například McCain v době, kdy se Krym oddělil od Ukrajiny, nic nedělali a nesou svůj podíl viny.

Kreml je přesvědčen, že Trump není schopen řešit otázku Krymu, protože má řadu jiných a vážnějších problémů.

Jen tak na okraj je třeba připomenout, že například Aljašku USA od carského Ruska řádně zakoupily v roce 1867 za 5 centů za hektar, tedy za 7.2 milionu dolarů. Důvod odprodeje byl vcelku prostý. Rusko nemělo prachy. Není tedy žádný důvod, proč by se měla Rusku vracet!

Zdroj: 1

Loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.