Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Pokusy o deportaci migrantů připomínají komedii. Ministerstvo vnitra přiznalo neuvěřitelnou věc

By  úno 27, 2017

Kdyby se nejednalo o tak vážný problém, tak by to bylo vlastně k smíchu. Jak vypadá v Německu deportace migrantů, kterým nebyl udělen azyl a mají být navráceni do zemí odkud přišli, přiznalo, ač velmi nerado, spolkové ministerstvo vnitra.

Už na podzim roku 2015 přijal Bundestag řadu opatření, která měla deportace urychlit. Jedním u nich bylo i rozhodnutí, že neúspěšným žadatelům, kterým nebyl azyl udělen, se nebude dopředu oznamovat přesný termín deportace, aby se migranti nemohli vyhoštění vyhýbat. Ti se totiž vcelku logicky po takovém oznámení prostě přestěhovali nebo se někde ukryli.

A jak vypadá praxe dnes? Minulý týden mělo odletět do Afghánistánu letadlo s 50 vyhoštěnými Afghánci. Letadlo odletělo, nicméně na palubě bylo pouze 18 osob. Ostatní prostě zmizeli. Podle mluvčího ministerstva vnitra Tobiase Plata na tom není nic divného. „Vždy se prý najde pár lidí, kteří se z různých důvodů, například zdravotních, nedostaví,“ prohlásil Plate.

Možná mělo prohlášení mluvčího znít spíše tak, že „… vždy se najde pár lidí, kteří se dostaví“!

Je vidět, že opatření přijatá již v roce 2015 jsou tak trochu na nic. Prostě ani v Německu, jehož úřednický aparát má pověst dokonale organizovaného, disciplinovaného a vrcholně efektivního státního soukolí, to nějak nefunguje a k deportaci určení migranti se ztrácejí i nadále.

Pokud bychom chtěli být poněkud škodolibí, pak nás napadá, že při současné efektivitě už postačí nějakých 100 tisíc letů a problém s deportacemi bude vyřešen!

Zdroj: 1

Loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.