Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Rusko začíná uzavírat McDonald´s restaurace

By  bře 15, 2017

Rusko uzavřelo čtyři restaurace McDonaldu v Moskvě kvůli hygienickým porušením, poté co jeden ze zákaznických kontrolořů podal žalobu, která vyžaduje, aby určité burgery a mléčné koktejly byli zakázány, z toho důvodu, že tuk, bílkoviny, sacharidy a kalorie zde obsažené se „silně odchylují od běžných technických norem.“

„Porušení, které se objevilo, staví do pochybnosti kvalitu a bezpečnost těchto produktů pro celý McDonald´s řetězec,“ řekla Anna Popova, hlavní hygienická inspektorka.

McDonald´s jsou nyní s Kremlem na kříži, od ochladnutí vztahu Ruska a USA, které jsou na nejnižším bodě od dob studené války. Restaurace jsou nyní nuceny zavřít, zatímco klamali zákazníky o tom, co doopravdy konzumovali.

Reuters uvádí (http://www.reuters.com/article/mcdonalds-russia-idUSL6N0Q02LQ20140725), že národní kontrolní orgán tvrdí, že McDonald´s klame spotřebitele ohledně energetických hodnot jejich Cheeseburger Royales, Filet-o-Fish,

Cheeseburgeru a Chicken Burgeru a ohledně nutričních hodnot milkshaků a zmrzlin.

V prohlášení se také uvádí, že Ceaser Wrap sendviče a zeleninový salát byli kontaminovány koliformní bakterií, která pravděpodobně může být i jednou z příčin otravy jídlem.

Podle Russia24, si 60% občanů Ruska myslí, že by všechny McDonald´s restaurace měly být zavřeny.

Národní monitorovací centrum pro práva spotřebitelů prohlásilo, že jeden z podniků, který byl nucený ukončit svůj provoz, byla ikonická restaurace na Pushkinově náměstí, která otevřela těsně po pádu Sovětského svazu.

The Guardian uvádí (https://www.theguardian.com/world/2014/aug/20/mcdonalds-russia-closes-moscow-branches-sanitary-violations), že McDonald´s restaurace v Rusku jsou téměř vždy přeplněné. Tisíce lidí v roce 1990 čekali hodiny v řadě, aby vyzkoušeli „Big Mag“, když se tehdy otevřela první restaurace na Pushkinově náměstí. Tato událost se stala symbolem pro éru politických a ekonomických změn.

Ruské reakce na Twitteru na tuto událost byli velmi cynické, když například jeden z uživatelů poukazoval na to, že McDonald´s byl oficiální restaurací olympijských her v Soči.

„Nemluvil jsem, když si přišli pro práva se veřejně shromažďovat. Nemluvil jsme, když si přišli pro právo svobody názoru. ALE NENECHÁM JE VZÍT SI MOJE PRÁVO, BÝT TLUSTÝ,“ tweetnul ruský uživatel se jménem Mikhail Kafanov.

Loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.