Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Varování z USA: Islámský stát se pokouší o genocidu křesťanů. To, co se děje, je hrozné

By  kvě 15, 2017

Konání Islámského státu by mělo být označeno za „genocidu proti křesťanům“. Myslí si to americký viceprezident Mike Pence, jehož slova cituje server USA Today.

„Věřím, že IS je vinen z ničeho menšího než genocidy proti lidem křesťanské víry, a je na čase, aby tomu svět začal říkat pravým jménem,“ uvedl Pence v projevu na Světovém summitu o obraně pronásledovaných křesťanů.

„V Iráku, který je v rukou extremistů, jsme viděli, jak jsou ničeny kláštery, kněží a mniši byli sťati. Dvě tisíciletí stará křesťanská tradice v Mosulu zanikla prakticky přes noc,“ řekl Pence. „V Sýrii vidíme prastaré komunity, které byly vypáleny, vidíme věřící, jak jsou mučeni kvůli víře v Krista a ženy a děti jsou prodávány do nejstrašnější formy otroctví.“

Pence připomněl, že radikální islámská teroristická skupina také pronásleduje členy jiných nekřesťanských vyznání a dokonce i muslimy, kteří nesdílejí jejich verzi islámu. Přesto podle něj bojovníci IS, které nazval „barbary“, pociťují jakousi zvláštní nenávist právě k následovníkům Krista.

Dodal, že problém si uvědomuje i prezident USA Donald Trump, a slíbil, že celá administrativa se zasadí o ochranu náboženské svobody pro křesťany i nekřesťany na celém světě. Pence připomněl, že USA od založení věří v svobodu vyznání. „Ochrana a prosazování náboženské svobody je zahraniční politickou prioritou Trumpovy správy,“ ujišťoval.

Sám Trump byl přitom kritizován za jeho ochotu tolerovat porušování lidských práv ze strany některých diktátorů diktátorů, včetně egyptského prezidenta Abdela Fattah al-Sisiho. USA Today v té souvislosti připomíná koptské křesťany v Egyptě, kteří mají dlouholetou tradici, ale přesto čelí pronásledováni. V dubnu se navíc IS přihlásil k bombovému útoku na dva koptské křesťanské kostely v Egyptě.

Zdroj: 1

Loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.