Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Bohatství rodiny Rothschildů je pětkrát větší než bohatství osmi předních miliardářů světa dohromady

By  zář 04, 2017

Nedávná zpráva společnosti Oxfam International zdůrazňuje dramatický nárůst nerovnosti příjmů, když konstatuje, že společné bohatství prvních 8 jednotlivých miliardářů světa je větší, než bohatství poloviny světové populace, což je přibližně 3,6 miliardy lidí.

Cílem zprávy bylo přinést vědomí o nespravedlnosti, která existuje v našem globálním ekonomickém systému.

To vyžaduje zásadní změnu ve způsobu, jakým řídíme naše ekonomiky tak, aby fungovaly pro všechny lidi, a nikoliv jen pro málo šťastlivců.

Toto je seznam 8 předních miliardářů spolu s jejich odhadovaným bohatstvím, což dohromady představuje 426,2 miliardy dolarů.

Bill Gates – $ 75 mld.

Amancio Ortega – $ 67 mld.

Warren Buffett – $ 60.8 mld.

Carlos Slim Helu – $ 50 mld.

Jeff Bezos – $ 45.2 mld.

Mark Zuckerberg – $ 44.6 mld.

Larry Ellison – $ 43.6 mld.

Michael Bloomberg – $ 40 mld.

Společnost Oxfam tvrdí, že světové ekonomiky jsou špatně spravovány ve prospěch bohatých. Zpráva však nepojednává o závažné otázce, že největší problém světové ekonomiky je model globálního řízení soukromých centrálních bank a ničím nekrytých peněz.

Současný bankovní model je výsledkem stovek let plánovaného vývoje, strukturování, manipulace a triků, které začaly od dob Mayer Amschel Rothschilda, který v 18. století nejprve založil bankovní domy v Německu.

Pečlivé zhodnocování svého bohatství za pomoci svých pěti synů umožnilo Rothschildovi během francouzské revoluce profitovat tím, že poskytlo Rakousku financování a válečné materiály, což zase umožnilo vzkvétající rodinné říši rozvinout se do mnohonárodnostní organizace. Od té doby se stává hlavní finančník průmyslu a války.

Dynastie Rothschildů disponuje nepředstavitelným bohatstvím, které se jí podařilo zakrýt, poněvadž se většinou veřejně nepovažuje za nejbohatší a nejvlivnější rodinu na světě. Rozdělili si totiž svůj kapitál a podílové listy mezi mnoho svých členů rodiny, včetně mnoha potomků a dědiců. Občas se jeden člen rodiny objeví na seznamu světových miliardářů, avšak rodina jako celek představuje největší bohatství, jaké kdy bylo známo.

Celkové bohatství rodiny na aktivech je odhadováno na více než 2 biliony dolarů, včetně některých nejstarších společností na světě. Rodina Rothschildů tak ovládá více bohatství než tři čtvrtiny (nebo i více) světové populace.

Proto oficiální žebříček časopisu Forbes není přesný, když se na jeho seznamu neobjevují Rothschildové, Rockefellerové a další. Samozřejmě zcela záměrně. K tomu ještě dodejme, že odhadovaný majetek Vatikánu je 3 až 4 biliony amerických dolarů. Tento majetek samozřejmě vlastní a ovládá prostřednictvím mnoha obchodních společností.

Zdroj: pz.cz

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.