Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Švýcarský parlament chce znepříjemnit život švýcarským muslimům

By  zář 30, 2017

AFP – Žádné financování mešit ze zahraničí a povinnost imámů kázat v některém ze švýcarských oficiálních jazyků. Tak včera rozhodl švýcarský parlament.

Poslanci hlasovali těsnou většinou 94 ku 89, aby zákon navržený stranou Lega dei Ticinesi zpřísnil podmínky pro švýcarské mešity.

Pokud by zákon prošel, mešity by nemohly přijímat příspěvky ze zahraničí a musely by oznámit, odkud jejich financování pochází a za jakým je účelem.

Kromě toho by imámové museli kázat v jazyce podle regionu, ve kterém se jejich mešita nachází. Ve Švýcarsku jsou tři oficiální jazyky: francouzština, němčina a italština.

Tento návrh zákona ovšem nemá podporu Federální rady, která si myslí, že navržená omezení nejsou nezbytná a důležitá.

Zákon prý muslimy diskriminuje, když je všechny automaticky podezírá, a tím dává munici extremistům, myslí si švýcarská vláda.

Ta nesouhlasí ani s povinností imámů kázat v jednom z oficiálních jazyků, když říká, že svoboda zvolit si vlastní jazyk se vztahuje na lidi všech náboženství.

Zákon jde nyní do senátu k dalšímu projednání.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.